Štićenici ekspresno dobili konvektore za dnevne boravke

Atlantic konvektori brinu i za toplinu štićenika doma u Zenici

Donacija štićenicima Dom porodica u Zenici
25.01.2017 Nobel novosti

Kvarovi na kotlovima za gradsko grijanje u Zenici izazvali su velike probleme i u Javnoj ustanovi “Dom porodica”. 

Štićenici doma boravili su u hladnim prostorijama.  Poslije apela direktora doma Branka Dilbera javili su se predstavnici kompanije Telemach, koji su odlučili riješiti problem doniranjem konvektore za osam dnevnih boravaka u kojima boravi po 12 djece.

Iako se radilo o vikendu, alarmirani su svi kapaciteti kako bi se ovaj problem što prije riješio. Dogovoreno je da štićenici već u ponedjeljak imaju tople prostorije i tako je i bilo.

Zenicablog.com je i u tome pomogao, te u  pomoć pozvao prijatelje iz mostarskog Nobela, generalnog zastupnika najboljih konvektora na tržištu, lidera u ovoj oblasti u svijetu, francuskog Atlantica. U ovo doba, u gradu u kojem svako malo nestaje grijanja, nemoguće je naći dva ista konvektora, a kamoli osam vrhunskih. Uz sve, gospodin Boris Bošnjak, prvi čovjek Nobela je donio odluku da dodatno snizi cijenu konvektora za 20 posto, da bi osigurali traženi broj za prostorije, te osigura prijevoz iz Mostara promptno u Zenicu, kazao je Esad Bektaš, prvi čovjek Telemachove poslovne jedinice u Zenici.

Zanimljivo je da je ista “ekipa” prije nekoliko godina u JU “Dom porodica”, uz donaciju Nobel Mostar, Atlantica i zeničkog magazina Superinfo, riješila problem zagrijavanja prostorija u kojima se nalaze bebe.

Na slikama možete pogledati doniranje konvektora “Dom porodici”, kao i postavljanje prvog od osam uređaja u “porodicama” sa štićenicima ove ustanove za djecu bez roditeljskog staranja.

 

Uvijek nas posebno veseli biti dio pozitivnih i lijepih priča, pa tako i ove.