EKOBIS 2017

Predstavljamo najnovije trendove u tretiranju vode

19.09.2017 Nobel novosti

U Bihaću se, u razdoblju od 14. – 16.09. održao 15. Međunarodni sajam ekologije „EKOBIS 2017“.

Tema ovogodišnje sajamske manifestacije je voda, odnosno njen sveukupni prirodni, biološki, ekonomski i ekološki značaj za grad Bihać i Unsko-sanski kanton, ali i za cijelu BiH.

Naša kompanija, Nobel Corporation već desetu godinu zaredom sudjeluje na sajmu, predstavljajući svoje proizvode te inovacije i najnovije svjetske trendove u tretiranju vode.

„Budući da je tema ovogodišnjeg sajma voda, fokus smo stavili na sisteme za filtriranje vode te na sisteme za uštedu vode i energije. Bilježimo veliku posjećenost na našem štandu i zainteresiranost za naše proizvode, što govori o tome koliki je problem u našoj zemlji s nečistom vodom“, kazao je Sanjin Topić, direktor prodaje kompanije Nobel Corporation.

Na ovogodišnjem EKOBISU-u poseban naglasak smo stavili na uređaj RO 5 jer je ovaj uređaj najbolje rješenje za pitku vodu u domaćinstvu.

RO 5 je definitivno najbolji sistem za domaćinstvo i ugrađuje se na dovod hladne vode unutar kuhinjskog elementa, a vodu tretira kroz 5 stupnjeva filtracije. Efikasno uklanja zamućenja, klor, kamenac i teške metale. Istovremeno, ostvaruje se značajna financijska ušteda, jer litra vode na izlasku iz Nobel aparata stoji 1pf (0,01 KM)“, objasnio je na licu mjesta direktor Topić.

Osim uređaja RO 5, Nobel na tržištu nudi i niz drugih srodnih proizvoda, kao što su ionski omekšivači, UV lampe velikih protoka, za kemijsku i mikrobiološku zaštitu cijelih objekata. U ponudi su i mehanički filteri, predfilteri, filteri s aktivnim ugljenom, filteri za perilice, za tuš, za caffe aparate, za operacione dvorane (urologija), kao i dispenzeri, koji s aparatima s reverznom osmozom čine kompaktnu cjelinu, jer osiguravaju u svakom trenutku vrelu, sobnu i ledenu filtriranu vodu.

Kompanija Nobel prateći trendove u tretiranju vode, surađuje s prepoznatljivim i renomiranim svjetskim kompanijama kao što su Xylem, Atlaf filtri, PurePro, Nobel Italy, Aqua filtri.

Osim s programom za filtriranje vode, Nobel je prepoznatljivo ime na bh. tržištu za sustave za grijanje. Generalni je uvoznik, distributer i partner renomiranih Atlantic sustava za grijanje za BiH, a u svom programu imaju konvektore, radijatore i bojlere.

Iz Nobela ističu da Altanticove proizvode posjetitelji EKOBIS-a, kao i svi zainteresirani mogu pronaći u kompaniji AMDŽ elektron i to s akcijskim popustom od 15 %. Budući da se bliži sezona grijanja, zbog velike zainteresiranosti za Atlantic proizvode, za sve zainteresirane kupce, kompanija AMDŽ elektron produžuje akcijski popust do petka, 22.09.2017.

Kompanija se nalazi na adresi Irfana Ljubijankića 21 u Bihaću, a sve informacije možete dobiti i na broj telefona 037/352 055.