NOBEL EDUKACIJE

Kroz interne obuke prenosimo iskustva s terena na sve zaposlenike

04.05.2018 Nobel novosti

Imidž svake pojedine tvrtke grade i dodatno profiliraju i njeni zaposlenici, kreirajući zajedno sa nadređenima i kulturu organizacije u učenju, te daju novo svjetlo odjelu ljudskih potencijala.

Da se na marketingu i različitim kanalima edukacija među našim zaposlenicima kontinuirano radi, dokazuje i posljednja u nizu edukativnih radionica održana krajem travnja ove godine. Kroz interne obuke iskustva s terena prenose se djelatnicima iz odjela marketinga, logistike i financija koji nisu direktno uključeni u prodaju. 

Prolaskom kroz edukaciju i treninge, zaposlene osobe doprinose osobnom razvoju i jačanju vlastitih kompetencija iz područja koja ih zanimaju, a koja im mogu koristiti u trenutnom poslu. 

Kao što je već poznato, već dugi niz godina predstavljamo najsuvremenija rješenja za tretiranje pitke vode. Na prvom mjestu tu su filteri s reverznom osmozom (RO), a koji se primjenjuju na bilo kojem mjestu gdje je upitna kvaliteta vode.

Pored toga, Nobel na tržište uvodi niz drugih srodnih proizvoda kao što su: ionski omekšivači, UV lampe velikih protoka, za kemijsku i mikrobiološku zaštitu cijelih objekata.

Često pitanje među kupcima/potencijalnim korisnicima je "Zašto je voda tvrda?". 

Voda dostupna iz bunara i drugih izvora obično sadrži mnoge otopljene tvari različitog porijekla. Prisustvo rastvornih soli kalcija i magnezija u vodi može uzrokovati ozbiljne probleme, obzirom na njihovu koncentraciju i primjenu vode. Soli kalcija i magnezija otopljene u vodi čine tvrdoću vode što uzrokuje nastajanje naslaga kamenca duž površine kotlova, grijača, perilica rublja itd., gdje se pritom stvaraju veliki problemi u njihovom radu. Kamenac onemogućava ispravnu toplotnu izmjenu, jer je on dobar toplotni izolator. Kamenac također uzrokuje i da voda teško teče kroz cijevi, a budući da smanjuje njihovu veličinu, može uzrokovati i blokadu, miješanjem, može lako doći do pojave korozije. Osim toga, tvrda voda može reagirati sa kemikalijama u mnogim kemijskim, industrijskim procesima.

Upravo tu djeluju uređaji za omekšavanje vode o kojima je detaljnije govoreno na spomenutoj radionici.

Prilikom odabira adekvatnog modela za omekšavanje vode na određenoj lokaciji, u obzir treba uzeti tvrdoću vode, dnevnu/mjesečnu potrošnju, namjenu omekšane vode i kapacitet koji vam odgovara.

Mi ćemo uvijek rado pomoći u određivanju parametara i odabiru odgovarajućeg omekšivača za vodu.