NOBEL NAGRADA

Najbolji prodavač Atlantic programa u 2016. godini!

21.07.2017 Nobel novosti

 

Vođeni time da trud i rad uvijek treba nagraditi, naša kompanija Nobel Corporation odlučila je odati posebno priznanje najprodavaču Atlantic programa za 2016. godinu. Iako je naše sjedište u Mostaru, Nobel Corporation svoje distributere ima na području cijele BiH. Tako je kompanija i postala prepoznatljivo ime na bh. tržištu. Nobel je i u protekloj godini ostvario odlične prodajne rezultate.  Tome su naravno značajno doprinijeli distributeri.

Tako smo odlučili i posjetiti sve naše distributere i obaviti "Mistery Shopping" odnosno "Tajnu kupovinu". To je podrazumijevalo angažiranje prethodno educiranih tajnih kupaca koji su se pretvarali da su potencijalni kupci. Komentari tajnih kupaca poslije posjeta distributerima su bili jako pozitvni te je bilo izazovno odabrati jednog prodavača kojem će biti dodijeljena nagrada.

Ipak, "tajni kupci" su se složili kako se Marko Đumić, inače prodavač u salonu keramike i sanitarije Royal AM iz Banja Luke posebno izdvojio. Ono što krasi Marka Đumića je odlično poznavanje Atlantic proizvoda, ljubaznost te jedinstven pristup kupcima.

"Iskreno sam se iznenadio te istovremeno oduševio nagradom. To je velika potvrda za moj rad i zalaganje. Činjenica da i sam vjerujem u Atlanticove proizvode uvelike mi olakšava komunikaciju s kupcima i njihovo upoznavanje s prednostima konvektora ovog proizvođača. Kada je prodavač upoznat sa svim karakteristikama proizvoda koji prodaje, prodaja dođe sama po sebi." kaže Marko Đumić.

 Kvaliteta francuskog brenda Atlantic, kojeg zastupa Nobel Corporation prisutna je u BiH već 20 godina. "Ovo priznanje je dodatna motivacija našim distributerima i partnerima, a željeli smo pokazati kako se trud i rad itekako cijene i vrednuju", kazao je Sanjin Topić, direktor prodaje kompanije Nobel Corporation.