XYLEM

Nobel Corporation sudionik Xylem-ove konferencije distributera u Zagrebu

25.04.2018 Nobel novosti

Xylem je u Zagrebu u periodu od 17. do 19. travnja/aprila 2018. godine organizirao konferenciju za distributere na području istočne Europe i Euroazije. Na konferenciji pod sloganom „Today. Tomorrow. Together“, pored distributera iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije, Ukrajine i Izraela, prisustvovala je i naša kompanija. 

Xylem je vodeća kompanija za tretiranje komunalnih, otpadnih voda, voda za stambene i poslovne objekte te za različite industrije. Zalaže se za rješavanje problema vode kroz stvaranje inovativnih i pametnih tehnoloških rješenja, kako bi ispunila svjetske zahtjeve za vodom, otpadnim vodama i energijom. Samim tim, njihova vizija se temelji na očuvanju vodenih resursa diljem svijeta. Kombiniranjem vodećih tehnologija za tretiranje vode, obradu i ponovno korištenje otpadne vode, Xylem nudi rješenje za kompletan vodeni ciklus.

„Za vrijeme trajanja konferencije imali smo priliku upoznati razvoj i rast kompanije Xylem, strukturu njihovog osoblja i opis poslova. Razlog napretka leži upravo u njihovom dobrom planiranju, traženju i prodiranju na nova tržišta, stalnim inovacijama i novim tehnologijama te dobrim marketingom. Svi sudionici konferencije imali su priliku razmijeniti iskustva u svom poslovanju, upoznati druge sa važnim projektima na kojima su radili, uspjesima i eventualnim poteškoćama i problemima“, kazala je predstavnica naše kompanije, mr. kemije Dalila Ivanković

Drugi dan konferencije upriličena je posjeta firmi Etal d.o.o. koja je generalni zastupnik i serviser vodećeg svjetskog proizvođača uronjivih pumpi i mješalica: Flygt-a, Flygt sestrinskih firmi Lowara, Godwin i Sanitaire, proizvođača pumpi za čiste vode, aktivnu drenažu i pročišćavanje otpadnih voda. Etal BH d.o.o. je zastupnik spomenutih brendova u Bosni Hercegovini.

„Zadnji dan konferencije organizirane su i radionice. "Public Utility" je radionica kojoj sam prisustvovala a čiji je cilj bio da dođemo do zaključaka kako i na koji način zajedno možemo unaprijediti naše poslovanje i ostvariti viziju našeg poduzeća“, istaknula je Dalila.

Dio Xylem grupacije je i Wedeco čiji smo generalni zastupnik i distributer za Bosnu i Hercegovinu. Cilj kompanije je razviti nove tehnologije u tretmanima vode koji će biti ekološki prihvatljivi. Navedeni procesi uključuju ultraljubičaste zrake i ozonske sisteme.

Wedeco je 1988. godine predstavio tehnologiju ozona i od tada se širi međunarodno. Sistemi za UV dezinfekciju imaju niz primjena uključujući tretiranje vode i akvakulturu. Ozon dezinfekcijski sistemi primjenjuju se na pitkoj vodi, otpadnoj vodi, procesnoj vodi, poliranju proizvoda, izbjeljivanju, ozonizaciji. Na taj način Wedeco svojim kupcima nudi alternativu štetnim kemikalijama koji su korišteni za dezinfekciju, poput hlora, hlorovog dioksida i hipoklorita.

„Često se misli da mi u BiH imamo jako čistu vodu. Naizgled čista voda u sebi može sadržavati određene štetne primjese. I svako ko koristi vodu iz slavine, izložen je nekom zagađenju. Svima nam je poznato da u onim danima kada su pojačane padaline, voda često može biti žuta, te dobivamo upozorenja da voda nije za piće. To je ono što je vidljivo prostim okom. Možete samo zamisliti koje se sve nečistoće nalaze u vodi koje nama nisu vidljive. UV i ozon sistemi su najsavremenija rješenja za tretiranje vode. Nobel Corporation d.o.o. kao zastupnik Wedeca nudi najbolja i najsigurnija rješenja u tretmanu voda i u budućnosti će biti usmjerena na usavršavanju, kada je ova tehnologija u pitanju“.