Bonitetno pouzdana kompanija 2016

Nobel dobitnik priznanja "Zvijezda bonitetne pouzdanosti"

Zajednička slika dobitnika
10.03.2017 Nobel novosti

Pred više od 300 sudionika, direktora, menadžera te executive menadžera bh. kompanija 9. ožujka u Sarajevu održana je Druga Business Leadership konferencija na temu “Pouzdanost tima, siguran put do uspjeha” , u organizaciji „In Academy“ i agencije „Altermedia“.

Konferencija je okončana dodjelom priznanja „Zvijezda bonitetne pouzdanosti“ za bonitetno pouzdane firme, koje su uručili predstavnici „LRC-a“ iz Sarajeva, generalnog partnera konferencije.

Pouzdanost je jedna od najvažnijih kategorija za stabilan rast i razvoj poslovanja firmi u BiH. LRC Certifikate bonitetne pouzdanosti dobilo je nešto više od 12% registriranih pravnih lica u BiH.

Nekima od njih koji su se uključili i podržali projekt Pouzdanost.ba, uručena su i priznanja „Zvijezda bonitetne pouzdanosti“na održanoj konferenciji.

Prema riječima Adnana Hrenovice, generalnog direktora „LRC-a“, projekt bonitetne pouzdanosti nastao je od ideje da se u ovakvim, za privredu teškim uvjetima rada, u našem društvu afirmiraju firme i pojedinci koji su uspjeli naći način da se svojim poslovnim rezultatima izdvoje iznad prosjeka i budu u vrhu bh. privrede.

Prošle godine na prvoj Leadership konferenciji smo započeli projekt certifikacije bonitetno pouzdanih kompanija, a sada zajedno s vama smo certifikaciju uspjeli uobličiti u priču o pouzdanosti, istinskoj vrijednosti na kojoj je i utemeljena vrijednost uspješnih kompanija i pojedinaca. To je definitivno vaš uspjeh. Vi ste liga šampiona bh. biznisa i vašim radom i zalaganjem, postavljate nove standarde poslovanja u BiH - istakao je Hrenovica prilikom obraćanja prisutnim i dobitnicima priznanja.

Iza pouzdanosti svake kompanije stoji povjerenje, a zajedno predstavljaju siguran put do uspjeha. Ništa manje važno nije ni liderstvo, jer lideri su ti koji neku firmu vode pravim ili pogrešnim putem, stoga smo i ovaj put na konferenciji ukazali kako se lideri na pravi način educiraju – rekao je Rešid Muratović, direktor „Altermedije“, dodajući da će zajedno s „LRC“-om, kampanju bonitetne pouzdanosti proširiti na cijelu regiju.

Dio sudionika na konferenciji

Muratović je ukazao na dva aspekta održavanja Business Leadership konferencije, primarni, koji se odnosi na stjecanje dodatne motivacije, znanja i proširivanje kontakta i sekundarni ili društveni, kada sudionici konferencije trebaju dalje istrajati na promociji vrijednosti pouzdanosti i povjerenja u svojim sredinama i firmama, jer je to najbolji put za brži napredak BiH.

Među nositeljima priznanja „Zvijezda bonitetne pouzdanosti „ našla se i naša kompanija „Nobel“. 

Prema riječima Borisa Bošnjaka, vlasnika „Nobela“, u prošloj godini dobili smo niz nagrada, među kojima je i ona Europskog pokreta za najbolju kompaniju u oblasti zaštite okoline i tretiranja voda. „Nobel“ je jedna od rijetkih bh. firmi, koja ima 99 posto naplaćenih prihoda.

Drago nam je da se prave vrijednosti i sve ono što dvadeset godina ulažemo u kompaniju prepozna i nagradi certifikatom i „Zvijezdom bonitetne pouzdanosti“. Mislim da je „LRC“ na pravom putu sa svojim projektom „Certifikacije bonitetno pouzdanih poduzeća u BiH“ i ovo priznanje koje smo dobili sigurno će stvoriti još bolju sliku o našoj firmi, kako kod domaćih partnera, tako i u inozemstvu. Francuski „Atlantic“ je naš dugogodišnji partner u projektu električnog grijanja. Uskoro krećemo s novim programom uštede vode i energije i svi naši proizvodi su okrenuti ka ekologiji, a možemo slobodno reći i ka budućnosti - istaknuo je Bošnjak.