Nobel podržao organizaciju svečanog prijema u Veleposlanstvu Francuske

18.07.2016 Nobel novosti

Datum 14. 07. - Dan pada tvrđave Bastille za Francuze je značajan praznik koji je i ove godine svečano obilježen u rezidenciji Veleposlanstva Republike Francuske u Bosni i Hercegovini.

Tim povodom, i ove su se godine na svečanom prijemu, a na poziv francuske veleposlanice u BiH, Nj.E. Claire Bodonyi, okupili brojni predstavnici iz političkog, kulturnog i javnog života BiH, kao i članovi diplomatskog kora i međunarodni zvaničnici. Prijemu su se odazvali i predstavnici francuskih poduzeća, nastavnici francuskog jezika, raniji stipendisti Vlade Francuske, brojni studenti…

 

Prijem gostiju u Francusku ambasadu

Svečana ceremonija u Francuskoj ambasadi

Organizaciju svečanog prijema podržali su partneri: Peugeot, Lactalis BH, Ragni IC, AGS, Biologique Recherche, a među njima i naša tvrtka Nobel

Kao generalni zastupnik Atlantic-a, vodeće kompanije u Francuskoj, za Francusku smo posebno vezani, i odlučili smo podržati ovaj projekt i sudjelovati na prazničnoj ceremoniji.

Zahvaljujući tvrtki Nobel, Atlantic konvektori su u BiH prisutni od 1996. godine, kao prvi konvektori uopće.

Nobel darovi za sve prisutne

Ovo je zaista privilegiran trenutak da se zahvalim svim prijateljima Francuske, jer i vi predstavljate francusku izvrsnost i njene vrijednosti. Ponosna sam što vas ubrajam u ekipu Francuske“, kazala je na početku obraćanja veleposlanica Bodonyi, našalivši se i na račun Francuza koji nisu uspjeli osvojiti Euro 2016.

U svom obraćanju je posebno naglasila želju svoje zemlje, koja čvrsto stoji uz Bosnu i Hercegovinu, kada je u pitanju njen put ka Europskoj uniji. Smatra da posebno mladi ljudi zavrjeđuju živjeti u skladu sa svojim zaslugama. 

Također je podsjetila i na odgovornost bih političara da ustraju u stvaranju povoljne europske budućnosti.

Svečana ceremonija u Francuskoj ambasadi

„I sam predsjednik Francuske Francois Hollande je 4. srpnja u Parizu inzistirao na tome. Približavanje Europskoj uniji nije osporeno, sve dok vi radite na tome. Vi imate ogromnu odgovornost. Oni vas gledaju i oni vas čekaju. Vi pripremate u ovom trenutku budućnost vaše zemlje i vaše i njene mladosti i ne trebate ih razočarati. Ne trebate držati lažne govore. Bosanci i Hercegovci imaju pravo živjeti sretno“- poručila je između ostalog veleposlanica Bodonyi nazočnim zvanicama.

Nobel izložbeni kutak u Francuskoj ambasadi

Podsjećamo, nacionalni praznik Francuske obilježava se u znak sjećanja na 14. srpnja 1789. godine, odnosno dan kada je osvojena zloglasna tvrđava Bastille, tamnica u pariškom predgrađu Saint Antoine.

Svečani prijem u predivnom ambijentu francuske rezidencije u Sarajevu, glazbom je upotpunio interreligijski zbor Pontanima.

Svečana ceremonija u Francuskoj ambasadi