FRANCUSKI NACIONALNI PRAZNIK

Nobel na proslavi nacionalnog praznika Francuske u Sarajevu

19.07.2017 Nobel novosti

Ambasada Republike Francuske u Bosni i Hercegovini, na čelu s novoizabranim ambasadorom Guillaumeom Roussonom, u petak, 14. srpnja u Sarajevu je obilježila nacionalni praznik te zemlje.

Događaj je okupio preko dvije stotine zvanica - predstavnika diplomatskog kora, međunarodne zvaničnike, predstavnike političkog, kulturnog i javnog života BiH.

Svečanosti događaja su doprinijele kompanije koje zastupaju francuske brendove u BiH. Među njima je bila i naša kompanija.

Nobel je za razliku od svjetskih imena kao što su Peugot i Lactalis jedina domaća kompanija koja je već tradicionalno partner francuske ambasade na proslavi najznačajnijeg praznika Republike Francuske.

Mi smo generalni uvoznik, distributer i partner francuskog Atlantica, lidera na svjetskom tržištu u oblasti električnog grijanja, popularnih konvektora i radijatora, kao i uređaja za grijanje vode.

"Ovo je treći francuski ambasador sa kojim imamo suradnju. Do sada je suradnja bila na zavidnom nivou, i sigurni smo da će tako biti i sa gospodinom Guillaumeom Roussonom i njegovim suradnicima iz Ambasade. Ambasador je najavio svoj posjet Nobelu u narednom periodu, a po dosadašnjem iskustvu, to neće biti jedini put", kazao je Boris Bošnjak, vlasnik naše kompanije.

Naša kompanija je skoro dva desetljeća prepoznatljivo ime na tržištu BiH i jedna je od najuspješnijih kompanija u malom biznisu u BiH i regiji, što potvrđuju mnogobrojne nagrade u proteklom periodu.

Samo u prošlih 15 mjeseci Nobel je proglašen najboljom kompanijom u nekoliko različitih oblasti: prodajnim rezultatima, ukupnom pristupu poslovanju, oblasti tretiranja i filtriranja vode, promociji poduzetništva u regiji kao i financijskoj pouzdanosti.

Osim Atlantica iz Francuske, naši partneri su vodeći svjetski proizvođači u oblasti tretiranja i filtriranja vode: Atlas filtri, Atlas enginering, Nobel, Wedeco, Mesec, Xylem, PurePro, Aquafilter, Ekofrend/Preval.