Atlas filtri Italija

Održana prezentacija s partnerom Atlas Filtri na sajmu ZEPS 2016

Atlas Filtri i Nobel - prezentacija
07.10.2016 Nobel novosti

Kako smo i najavili na ovogodišnjem sajmu ZEPS u Zenici, održali smo prezentaciju u suradnji s partnerskom, talijanskom tvrtkom Atlas Filtri, inače liderom u oblasti mehaničke filtracije vode. 

Zainteresirani stručni suradnici i posjetitelji sajma u promotivnoj hali zeničkog sajmišta, imali su priliku doznati više informacija o oblasti filtriranja vode. Riječ je o cjenovno povoljnim filterima koji trebaju biti sastavni dio (naknadne) instalacije svakog privatnog i poslovnog objekta, a primjenljivi su i u stanovima.

Vlasnik Nobel-a Boris Bošnjak, podsjetio je prisutne na početke poslovanja i rada sa filterima, ambicije koje su nas vodile kroz godine istraživanja i pridobivanja kupaca koji kupovinom u našoj tvrtki nastavljaju daljnju suradnju. U ovom trenutku postoji preko 450 adresa na koje idemo duže od 15 godina, redovno, svakih pola godine. I puno veći broj onih ispod 15 godina.

Bošnjak je nazočne upoznao i s dugačkom referentnom listom, ne zbog samohvale, nego zbog važnosti upotrebe filtera u svim segmentima industrije. U cijeloj toj priči, jako su važne i stručne osobe, kao i informiranje tržišta iz prve ruke.

Prezentaciju o filtriranju vode održao je Giulio Cavinato, regionalni menadžer tvrtke Atlas Filtri iz Italije koji prati sva tržišta u Istočnoj i Središnjoj Europi.

Sudionicima je približio detaljan proces filtracije vode i to na praktičnim primjerima.

Obzirom da su sudionici sa zanimanjem pratiti njegovo izlaganje, bilo je i nekoliko konstruktivnih pitanja o potrošnji vode, pročišćavanju kišnice itd.

Zanimalo ih je i što koristiti za poboljšanje okusa vode, obzirom da je Cavinato konstatirao da je voda u Bosni i Hercegovini tvrda voda, za koju se u svakom slučaju moraju koristiti sistemi za pročišćavanje. Za potpunu zaštitu, tu su antibakterijski filteri. Bilo je riječi i o drugim sistemima filtracije, poput filtera za bunarsku vodu, samopročišćivače…

Istaknuta je i važnost redovnog mijenjanja uložaka nakon određenog vremena, kao i činjenica da je za vode koje su bogate željezom, magnezijem i teškim metalima, od velike važnosti ugradnja filtera.

Bilo je riječi i o ugljenim filterima koji skidaju neugodni okus klora. Na kraju je Cavinato pozvao na suradnju, i za otklanjanje problema s vodom preporučio stručni tim tvrtke Nobel Corporation.

Po završetku prezentacije, organizatori su upriličili druženje uz ukusni domjenak.