Opća bolnica Tešanj dobila donaciju od naše kompanije

Donacija
16.11.2016 Nobel novosti

Danas je u Općoj bolnici Tešanj upriličeno uručenje donacije ovoj zdravstvenoj ustanovi od strane naše kompanije. Riječ je o donaciji sistema vrijednoj oko 6.000,00 KM koja će doprinijeti uštedi potrošnje vode i električne energije.

Donacija je uslijedila nakon dogovora koji je postignut na proteklom Sajmu privrede u Tešnju.

Osim same donacije za Opću bolnicu, to je ujedno i jedan vid zahvalnosti, prvenstveno UP "Biznis centar" Jelah-Tešanj, s kojima imamo odličnu suradnju, i građanima Tešnja, koji su na proteklom sajmu posjetili naš štand. Donacija o kojoj je riječ, prva je te vrste u BiH, a radi se o sistemima za uštedu vode i energije. Bolnica u Tešnju će biti prva bolnica u BiH koja ima ugrađene ovakve sisteme za uštedu, navodi vlasnik kompanije gosp. Bošnjak. 

Donacija Općoj bolnici Tešanj omogućuje uštedu vode na svim mjestima gdje se voda troši u iznosu od 50% minimalno, a tamo gdje se troši topla voda, u tom omjeru će biti i ušteda energije, jer znamo da se nitko ne tušira hladnom nego toplom vodom, i ako se uštedi na hladnoj vodi, štedi se i na energentu.

Direktor Opće bolnice Tešanj, doc.dr.med.sci. Rifat Sejdinović se zahvalio našoj kompaniji i predstavnicima.

Iako su prvi razgovori išli u smjeru pomoći oko kupovine CT aparata, gosp. Bošnjak je dao prijedlog da to bude nešto što će iz godine u godinu davati rezultate. Zahvalan sam na toj ideji i spremnosti kompanije Nobel da današnjim uručivanjem doprinese godišnjim uštedama u korištenju vode. Ono što je najvažnije je da će resurs vode biti racionalnije korišten, rekao je direktor Opće bolnice Tešanj.

Ovo danas je konkretizacija prošlog Sajma privrede u Tešnju, kada je gosp. Bošnjak izrazio želju da donaciju uruči nekoj javnoj ustanovi. Mi smo se odlučili za Opću bolnicu Tešanj i tada smo pozvali dr. Sejdinovića. Evo danas realiziramo sve ono što je tada dogovoreno. Zahvaljujem se kompaniji Nobel na donaciji i nadam se da ćemo surađivati i dalje, izjavio je Senad Brka, predsjednik UP "Biznis centar" Jelah-Tešanj.

Prema riječima direktora Opće bolnice Tešanj, tehničko osoblje ove ustanove će se pobrinuti za što skoriju ugradnju sistema. Ujedno je dr. Sejdinović, našim predstavnicima uručio i zahvalnicu Opće bolnice Tešanj.