Priznanje za Manager.ba

08.03.2016 Nobel novosti

Naš portal Manager.ba dobitnik je prestižnog priznanja "Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos promociji poduzetništva u Jugoistočnoj Europi. Jedinstveno regionalno priznanje uručeno je u subotu 05. ožujka 2016. godine na Svečanoj ceremoniji dodjele nagrada i priznanja u hotelu Sheraton u Dubrovniku.

Poslovni portal Manager.ba je prepoznat kao medij koji je izuzetno doprinio promociji značaja poduzetništva za sveukupni ekonomski i društveni razvoj u regiji. Kroz projekt Klub menadžera i druge pozitivne poslovne vijesti i projekte realizirao je svestranu, snažnu, kontinuiranu i efektnu promociju biznisa.

„Iznimna je čast i zadovoljstvo biti u društvu najboljih poduzetnika u regiji. Ovo je veliko priznanje našem dosadašnjem radu i snažan poticaj da budemo još bolji. Svakako ćemo i dalje biti medijska platforma i potpora uspješnim poduzetničkim pričama“, izjavio je Boris Bošnjak, vlasnik mostarske tvrtke Nobel Corporation zaslužne za pokretanje i realizaciju projekta Manager.ba.

Proces koji je podrazumijevao animiranja predlagača, predlaganje kandidata i odlučivanje o laureatima trajao je od 01.06.2013. do 31.01.2016. godine. 184 predlagača iz 10 zemalja predložili su 469 kandidata iz 10 zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Njemačke, Slovenije i Srbije. Nakon analiziranih prijedloga i obrazloženja za 76 nominiranih kandidata, Komitet je odabrao 63 najbolja u poduzetništvu i za poduzetništvo u Jugoistočnoj Europi.

U ovom izboru dodijeljene su četiri vrste nagrada i priznanja "Stvaratelji za stoljeća“: Nagrada za životno djelo u poduzetništvu, Priznanje za razvoj ideja, inovacije i investicije, Priznanje za doprinos razvoju poduzetništva u Jugoistočnoj Europi i Priznanje za doprinos promociji poduzetništva u Jugoistočnoj Europi.

Na uvodnoj konferenciji za medije okupljenima su se obratili organizatori, ujedno članovi Međunarodnog ekonomskog foruma Perspektive, a tom prilikom se Vinko Ćuro, predsjednik Upravnog odbora Summita, dotaknuo ključnih elemenata skupa, globalne ekonomije i poduzetništva. "Budućnost gospodarstva počiva na mikroprostorima", kazao je Ćuro.

Inače, cilj ovog Projekta je promovirati kulturu poduzetništva, usmjeriti pažnju javnosti na uspješne poduzetničke pothvate te nagraditi one najbolje, kao i sve one koji doprinose njegovom napretku.

Događaj je okončan fotografiranjem laureata i članova međunarodnog Komiteta za dodjelu nagrada i priznanja uz prisustvo drugih laureata, visokih uzvanika, partnera u projektu i novinara.

Dodjela priznanja je organizirana u okviru Regionalnog summita poduzetnika Jugoistočne Europe "300 NAJBOLJIH".

Naš portal možete pratiti na linku: http://manager.ba/