Priznanje "Poseban doprinos oblasti zaštite vode i okoliša"

04.06.2016 Nobel novosti

U petak, 03. lipnja 2016. godine u hotelu „Mogorjelo“ u Čapljini, kao prvom gradu-domaćinu u Hercegovini, upriličena je Svečana akademija Evropskog pokreta u BiH, kojom se tradicionalno zaokružuju aktivnosti oko obilježavanja jednog od najznačajnijih datuma u povijesti starog kontinenta- 9. svibnja, Dana pobjede na fašizmom i Dana Europe.

Na svom putu koji traje čitavih 11 godina i zaokružuje ovu zemlju u obliku srca, EP u BiH, ove se, možda najznačajnije godine na našem euroatlantskom putu, zaustavio na jugozapadnoj kapiji BiH. Simbolički, nikada nismo bili bliži Europskoj uniji, i to ne samo geografski.

Uz ovogodišnji moto-ravnopravnost naroda na teritoriji BiH i ravnopravnost žena, Europski pokret je prepoznao zajednice, kolektive i pojedince, kako u BiH, tako i regiji, koji svijetu najjače iskazuju svoju proeuropsku fizionomiju.

Brojnim sudionicima Svečane akademije uručena su priznanja i nagrade. 

U oblasti biznisa nagrađene su i uspješne kompanije i poduzetnici. Među nagrađenima je i naša tvrtka Nobel Corporation d.o.o.. Uručeno nam je priznanje "Poseban doprinos oblasti zaštite vode i okoliša u BiH".

"Drago mi je što sam bio sudionik ovakve jedne svečane akademije. A posebna čast i zadovoljstvo jer sam pred brojnim utjecajnim ljudima iz zemlje i regije primio priznanje za našu tvrtku.

Priznanje za poseban doprinos zaštiti vode i okoliša je samo poticaj da smo na dobrom putu, da činimo dobre stvari i da tako nastavimo u budućnosti, jer je svaki naš proizvod na svoj način usko vezan za ekologiju i zaštitu okoliša." - ističe naš direktor Dario Ivanković.  

Jedni od nagrađenih su i uspješni sportaši kao najveći ambasadori naše zemlje: boksač Damir Beljo i atletičar Amel Tuka.

Namjera nam je da i ove godine pošaljemo jasnu poruku ili signal Europskoj uniji da je BiH jedno proeuropsko društvo koje ima i treba imati svoje mjesto unutar EU“, riječi su Predraga Praštala, predsjednika Europskog pokreta u BiH. 

Sudionik Svečane akademije bio je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji je u ime glavnog grada Hrvatske - 28. članice EU, pružio punu podršku stvaranju proeuropskog duha u našoj državi, kao i podršku svim inicijativama međusobne suradnje. 

Milanu Bandiću je na kraju Svečane akademije povodom obilježavanja Dana Europe, dodijeljen i Ključ srca građana BiH, dok je Smiljan Vidić, načelnik grada Čapljine dobio titulu europskog gradonačelnika. 

Ostali nagrađeni: 

  • Top 10 gradova za privlačenje investicija, priznanja su uručena sljedećim općinama: Bihać, Bijeljina, Bosanska Krupa, Cazin, Livno, Čapljina, Visoko, Prnjavor, Derventa i Doboj.
  • U kategoriji Manjine i kultura priznanja su uručena UG "Nominativ" Ilidža i Siniši Gatariću.
  • Mjesto među nagrađenima našli su i Hamdo Katica (BH Telecom), Nihad Selimović (predsjednik UO Univerziteta u Travniku), Ekrem Hanić (potpredsjednik Uprave Studen & Co Holding), Amer Bukvić (direktor BBI Banke), Ećo Company, Tondach, Komercijalna banka a.d. Beograd, Raiffeisen bank d.d. BiH.
  • Posebna zahvala je upućena i medijima: Radio Kameleon, RSG Radio, Naša TV i Večernjakov pečat.
  • Nagrađene su i žene u javnom i društevnom životu: Ana Babić, Jasminka Begić, Lidija Bradara i Semiha Borovac.
  • Posebna priznanja: Enes Mustabašić (urednik emisije "Euroimpuls" BHRT) i Tahir Lendo (premijer Srednjobosanskog kantona).
  • Ličnost godine: Amra Babić, Jasmin Hošo, Tomislav Antunović, Tan Sri Vincent Tan.
  • Općina Čapljina proglašena je za europski grad BiH 2016. godine.

Sretno nam putovanje prema Europskoj uniji!