Po prvi puta na sajmu privrede Biznis u Tešnju

19.05.2016 Nobel novosti

Već je nadaleko poznato da je Tešanj grad u kojem se stvaraju uspješne poslovne priče i iz kojeg potiču poduzetnici koji su svojim idejama i ostvarenim rezultatima postali uzor i drugima u BiH i regiji. O razvoju ove općine govore i autoindustrija, metaloprerada, tekstil i koža, prehrana, prerada drveta, kemija, eksploatacija mineralnih voda.

Ovogodišnji, 12. sajam privrede Tešanj 2016, kao i do sada, organizira Udruženje privrednika ”Biznis centar” Jelah-Tešanj, a partner sajma je Privredna komora FBiH.

Sajam se održava u periodu od 19. do 22. svibnja 2016. godine na lokalitetu Kraševo b.b. kod Carinskog terminala Tešanj, a predstavlja jedan od najznačajnijih privrednih događaja u BiH i jedinstvenu priliku za kvalitetan nastup i prezentaciju kompanija.

Prema riječima predsjednika Biznis centra Senada Brke, za ovu godinu je predviđen veći izložbeni prostor u kojem se očekuje oko stotinu izlagača iz BiH i inozemstva.

Po prvi put se na Sajmu privrede u Tešnju predstavlja i naša tvrtka Nobel Corporation d.o.o., kao generalni uvoznik i distributer električnog grijanja i bojlera francuske kompanije Atlantic za tržište Bosne i Hercegovine.

"Kao izlagači, posjetiteljima ćemo prezentirati kompletan program Atlantic: vrhunsko grijanje za stambene i poslovne prostore (električni konvektori i radijatori), električne bojlere za vodu - prvi bojler na čijem se grijaču ne skuplja kamenac (jedinstvena O'Pro tehnologija koja produljuje životni vijek bojlera za 50%), filtere i sisteme za pročišćavanje vode, te Preval sisteme za uštedu vode i energije. Tijekom trajanja sajma, svim posjetiteljima odobravamo popust 15% na program Atlantic", kazao je u izjavi voditelj programa Atlantic Sanjin Topić, te iskazao posebno zadovoljstvo prvim nastupom u Tešnju, poznatom po liderskoj poziciji, kada je u pitanju razvoj poduzetništva u BiH.

Svrha našeg nastupa je prezentacija proizvoda i noviteta, uspostava novih kontakata i povezivanje sa bh poduzetnicima, a upravo su sajmovi idealna prilika za to, kao sastavni dio poslovanja tvrtke Nobel Corporation.

Jasno je da je ova sajamska manifestacija jedan od najznačajnijih privrednih događaja u Bosni i Hercegovini i jedinstvena prilika za kvalitetan nastup.

Posjetite nas na Sajmu privrede u Tešnju u periodu od 19. do 22. svibnja 2016. godine.