Sjećate li se zime 2012. godine i velikog snijega?

28.12.2016 Nobel novosti

Meteorolozi predviđaju ponavljanje istog scenarija

Dobre su vijesti da će se do kraja ove godine zadržati lijepo i sunčano vrijeme, tako da meteorolozi ne očekuju neke značajnije promjene. Ali, preokret nam donosi Nova godina!

Očekuje nas nestabilna vremenska prognoza

Prognoze AccuWeather-a prognoziraju čak sedamnaest snježnih dana u pojedinim dijelovima Bosne, dok se na području Hercegovine očekuje sedam takvih dana. Međutim, prema dosadašnjem iskustvu, dugoročnim prognozama se baš i ne može u potpunosti vjerovati.
 
Pojedini meteorolozi tvrde kako će ovo biti najhladnija zima u posljednjih nekoliko godina u cijeloj regiji. Jedan od njih, Đorđe Đurić ističe kako nas oštrija zima očekuje od siječnja, dok klimatolog Vladimir Bilak tvrdi da će ovo biti najhladnija zima u posljednjih nekoliko godina s posebno niskim temperaturama u siječnju.

Hladnoća i oborine

Trenutne prognoze vremena o kojima razgovaraju strani meteorolozi, najavljuju i mogući snježni scenarij iz 2012. godine, kada je i Hercegovinu okovao najveći snježni pokrivač ikada zapamćen. Te je godine Zoran Zadro upozoravao na velike snježne padavine, na što su se mnogi oglušili. A čovjek je zapravo samo bio u pravu….
 
Glavna uzbuđenja vezana za vremenske promjene bi mogla nastupiti između pravoslavnog Božića, pa do treće dekade veljače. Zima u regiji će se pojaviti u svom potpunom obliku…bit će tu hladnoće, kiše, oborina, snijega, svega po malo! O kretanjima fronti i ciklona ovisit će i intenzitet padavina“, istaknuo je Zoran Zadro.