Bojler s dijamantnim premazom

Tvrda voda u kućanstvu uzrokuje brojne probleme koje je lako riješiti pomoću Steatite Turbo bojlera.
09.05.2019 Svijet bojlera

Vjerojatno ste svjesni da tvrda voda u kućanstvu uzrokuje brojne probleme stvaranjem kamenca koji se hvata za cijevi i grijače u bojleru. 

Kamenac zapravo stvara magnezijeve i kalcijeve soli u vodi koje se zagrijavanjem otapaju i hvataju za grijače

Nakupljeni kamenac sprečava protok vode i smanjuje prijenos topline u uređaje. Također smanjuje sposobnost toplinskih izmjenjivača da zagrijavaju vodu, a zbog toga se povećava potrošnja energije.

Čak i mala nakupina kamenca (manje od 2 mm) na izmjenjivaču može smanjiti učinkovitost za otprilike 12%, a s debljim naslagama gubitak učinkovitosti postaje ogroman, čak do 40%.

To se događa zbog toga što je grijaču obloženom kamencem odjednom potrebno više energije i vremena da bi zagrijao istu količinu vode.

Za rješavanje problema kamenca dosad su se nudila rješenja koja su uključivala omekšavanje vode, redovit servis i čišćenje kamenca, te stalno održavanje.

No,  na tržištu postoji i bojler na čijem se grijaču NE SKUPLJA kamenac: STEATITE TURBO s dijamantnim premazom, koji se već nalazi u našoj ponudi.

 

Steatite Turbo bojler s dijamantnim premazom je prvi bojler na čijem se grijaču ne skuplja kamenac.

STEATITE TURBO BOJLER 80L

 

Riječ je o bojleru visoke kvalitete, snažan je i pouzdan te jednostavan za korištenje i održavanje. Opremljen je keramičkim grijačem koji je unutar bojlera smješten u emajliranu čeličnu rukavicu.

Grijač nema nikakav dodir s vodom, a rukavica s grijačem ima veću površinu izmjene topline. Time se smanjuje apsorpcija kamenca. Osim što je iznimno učinkovit, takav grijač je posebno prilagođen za tvrdu vodu.

Ovaj bojler također ima i sigurnosni ventil koji može izdržati pritisak od 9 bari.

Emajlirana ulazna mlaznica napravljena je od nehrđajućeg čelika, zbog toga što drugi materijali dovode do kvarova, a zbog pregrijavanja dolazi do zakrivljenja. (Npr. ako se radi o plastici)

Sastavni dio Steatite Turbo bojlera je i  poliuretanska pjena gustoće 40g/L, bez freona, koja služi za izolaciju i također utječe na uštedu energije.

Vrijeme zagrijavanja ovakvog bojlera je 30% brže od klasičnih, zahvaljujući pojačanom grijaču. Instalateri su Steatite Turbo prozvali „kraljem“ bojlera. Razlog za to je vrlo jednostavna zamjena grijača.

Čak i ako se dogodi pregrijavanje, budući da grijač nema dodir s vodom nego je suh grijaći element stavljen u emajliranu čeličnu ovojnicu, voda se ne mora ispuštati da bi se grijač zamijenio.

Ako želite smanjiti potrošnju energije, manje brinuti o servisiranju i održavanju bojlera uzrokovanom stalnim nakupinama kamenca, možda je vrijeme da zamijenite svoj stari bojler.

Upravo zbog toga je u tijeku Akcija „Staro za novo“ koja uključuje i bojler Steatite Turbo. Iskoristite je i priuštite si najbolji bojler na tržištu uz 20% popusta!

Pošaljite sliku starog bojlera na Viber ili Whatsapp na broj 063/312-605 ili mail info@nobel.ba. Možete poslati bilo koji model ili brand bojlera, ne mora biti Atlantic, kako bi sudjelovali u akciji i ostvarite 20% popusta.

Popust se odnosi na SVE modele Atlantic bojlera i vrijedi za sve načine plaćanja.

Akcija traje do 15.07.2019. ili do isteka zaliha.

 

POGLEDAJTE NAŠU PONUDU BOJLERA