Pametan izbor za toplu vodu

Kako odabrati bojler?

Izbor bojlera uvijek zadaje puno pitanja
20.04.2017 Svijet bojlera

Bojler je uređaj o kojem nitko pretjerano ne razmišlja. On je tu da bi nas u svakom trenutku opskrbio toplom vodom. Ako bojler radi i vrši svoju funkciju, ne zamaramo se previše njime. 

Onog trenutka kada se taj isti bojler pokvari nastane mala panika . Brzo zovemo majstora i ljutimo se jer ne može odmah doći i popraviti bojler kako bi nam kroz slavine tekla topla voda kao inače (jer u protivnom čekaju nas dani zagrijavanja vode na štednjaku). 

Kvar bojlera je jedan je moment u kojem ljudi ozbiljno razmišljaju o bojleru. Drugi moment u kojem ozbiljno treba razmišljati o bojleru je sama gradnja. Bilo da gradimo kuću ili vikendicu ili se useljavamo u stan bojler je jedan od osnovnih uređaja koje ćemo morati kupiti i postaviti gotovo u isto vrijeme kada se postavljaju instalacije. 

A kako ga odabrati? Odabrat ćete ga prema svojim potrebama, baš kao što birate i novi auto. Ako imate dvoje djece sigurno nećete kupiti novi auto kabriolet dvosjed nego veći udobni karavan s dugim prtljažnikom. 

Isto vrijedi i kod bojlera. Budući da znamo da niste stručnjaci za izbor uređaja s toplom vodom, niti trebatebiti, poput nas u Nobelu, za vas smo pripremili korisni vodič za odabir bojlera

Odaberite bojler koji odgovara vašim potrebama

Dobar bojler je bojler koji nas cijelo vrijeme opskrbljuje toplom vodom, a to čini ne trošeći puno električne energije. Uz to, dobar bojler je bojler koji odgovara našim potrebama, a to je količina tople vode koju dnevno trošimo u kućanstvu. 

Ako ste racionalna osoba koja ne rasipa toplu vodu to znači da dnevno potrošite od 40 do 50 litara tople vode. Toliko potroši svaka osoba u kućanstvu, pa i djeca smiley

Izbor bojlera prema broju osoba u kućanstvu

Točna procjena dnevne potrošnje tople vode nužna je za izbor pravog bojlera. Tako ćete izbjeći one grozne situacije kada vam nestane tople vode baš kada ste htjeli isprati šampon s kose.

Također, točnom procjenom potrošene tople vode izbjeći ćete i visoke račune za struju. Ako kupite bojler koji proizvodi više tople vode nego što vam je potrebno, samo ćete bezveze plaćati grijanje vode koja vam ne treba. No i za to postoji rješenje - neki bojleri pamte dnevnu potrošnju tople vode i podešavaju proizvodnju tople vode prema potrebama domaćinstva. 

Odabir bojlera prema kvaliteti vode     

Tvrda voda neprijatelj je svih kućanskih aparata i uređaja koji s njom dolaze u kontakt. Kamenac se skuplja i na kuhalu za vodu i na perilici rublja i posuđa, a ni svi bojleri nisu imuni na skupljanje kamenca. Nakupljanje tog bijelog čvrstog taloga posebno je intenzivno na uređajima koji griju vodu. 

Odabir bojlera prema vrsti vode

No ako bojler zagrijava tvrdu vodu vrlo brzo možete očekivati stvaranje tvrdih naslaga, pogotovo na grijaču. 
Izrazito tvrda voda pak može uzrokovati brzu koroziju spremnika
U slučaju da je voda u vašem kraju izrazito tvrda za vas su Steatite bojleri, prvi bojleri na čijim se grijačima ne skuplja kamenac. 

Voda može biti i agresivna. To je voda koja je pretjerano omekšana pa izaziva koroziju, nagriza i uništava instalacije i uređaje. 

Koji model bojlera izabrati?

Kada znate trebate li bojler zapremnine 50, 80 ili 100 litara možete se posvetiti izboru modela bojlera. 
U Nobelovoj ponudi nalaze se tri tipa visokokvalitetnih bojlera francuske tvrtke Atlantic. Ukratko ćemo ih predstaviti.

Expert bojler O’Pro tehnologije, bojler s dijamantim premazom

Expert bojleri s O’pro tehnologijom imaju dulji životni vijek spremnika zahvaljujući anti-korozivnom sistemu, te su u stalnoj borbi protiv rđe. 

Izborom Expert bojlera štedite jer imaju izuzetno precizni termostat s integriranim sigurnosnim prekidačem te izolacijsku pjenu visoke gustoće.

Lijepog je čistog i jednostavnog dizajna te se dobro uklapa u svaku kupaonicu. Uz to, ovaj bojler blista iznutra. winkRazlog tomu je činjenica da se u njegovoj proizvodnji koristio cirkonij, element za izradu vještačkog dijamanta.

Expert bojleri

Steatite turbo, bojler na čijem grijaču se ne skuplja kamenac

Steatite turbo bojler

Steatite bojleri idealni su za domaćinstva u kojima je voda puna kamenca. Naime, na grijaču ovog bojlera se ne skuplja kamenac. Keramički grijač nalazi se unutar emajlirane čelične rukavice i nema baš nikakvog kontakta s vodom. 

Sistemi uštede jednaki su kao i na Expert bojleru, a u proizvodnji ovog bojlera također se koristi cirkonij. 

Steatite bojleri

Kombinirani bojler

Kombinirani bojler

Kombinirani bojleri mogu biti priključeni i korišteni za zatvorene sisteme grijanja kao što su centralno grijanje na čvrsto gorivo ili solarno grijanje za vrijeme sezone grijanja. Ljeti ovakvi bojleri služe pak za grijanje vode za kupanje.

Kombinirani bojler


S dobro odabranim Atlantic bojlerom iz Nobelove ponude ne možete pogriješiti. Uz svaki bojler dolazi bezuvjetna garancija od 60 mjeseci na spremnik i 24 mjeseca na električne dijelove.

Pametnim izborom ovih bojlera nećete ostati bez tople vode. I nećete morati grijati vodu na štednjaku, sigurni smo. 

Izaberi svoj bojler