Bojleri koji pamte navike korisnika

27.06.2019 Svijet bojlera

Izumi 21. stoljeća u mnogim su aspektima olakšali svakodnevni život. Još uvijek ne vozimo leteće automobile niti imamo charter linije u svemir, ali smo debelo zakoračili u doba interneta i pametni uređaji sve su češća pojava u kućanstvima.

Riječ “pametno” kod uređaja sugerira lakoću upravljanja, povezanost internetom i, naravno, energetsku efikasnost. Pametni televizori, pećnice, frižideri i perilice posuđa ili rublja pronašli su svoj put u domove zadovoljnih vlasnika, a isti se princip primjenjuje i na uređaje poput bojlera.

Važnost kvalitetnog bojlera

Bojler je zasigurno jedan od najvažnijih uređaja bez kojih ne možemo zamisliti život. On više nije stvar luksuza već svakodnevne potrebe. Ako bojler ne radi kao što je radio u početku, ne uspijeva dovoljno brzo zagrijati vodu ili pak osjećate peckanje tijekom pranja suđa ili tuširanja, krajnje je vrijeme da postojeći zamijenite novim

Požar, eksplozija, gušenje ugljičnim monoksidom samo su neki od tragičnih scenarija do kojih može dovesti neispravan bojler, a i povećana potrošnja energenata koju takav bojler ostvaruje, već bi trebala biti dovoljan razlog da razmislite o novome.

Zastarjeli bojleri su neučinkoviti, energetski neefikasni i glavni uzrok visokih troškova potrošnje plina, struje i vode, ne samo zato što zahtijevaju sve češće popravke i održavanje već i zato što troše više energije nego li je potrebno.

Znate li koliko vode trošite?

U prosječnom četveročlanom kućanstvu u BIH potroši se oko 400 litara vode i to dnevno. Uračunate su tu sve potrebe prosječnog potrošača, od pića, kuhanja, higijene, pranja rublja i posuđa, čišćenja kuće i slično. Na osobnu higijenu od navedenih 100 litara po stanovniku otpada minimalno polovica, dakle, 50 litara vode. Stariji bojler kojem treba više vremena da zagrije vodu koju ćete koristiti energetski je neučinkovit i udara vas direktno po džepu

Svaki bojler stariji od 15 godina postaje velik potrošač energije te bi ga bilo pametno zamijeniti novijim, modernijim uređajem. 

Kupovina novog bojlera, osim uštede energije donosi i brojne druge benefite, primjerice lakše ga je održavati i smanjuje opasnost od požara ili gušenja. Ujedno, novi pametni bojleri opremljeni su sustavom za automatsko upravljanje koje ovisi o navikama potrošača zahvaljujući programu koji ih sam pamti.  Jedan od takvih bojlera je Vertigo Steatite.

Vertigo Steatite 40 l bojler

Pametni bojleri koji pamte vaše navike potrošnje i tako štede energiju novi su standard za svako kućanstvo koje želi uštedjeti. 

Vertigo Steatite 40l

Vertigo Steatite je opremljen efikasnom termo-izolacijom od visokokvalitetnog CFC-free poliuretana koja vam jamči minimalne gubitke topline, sigurnu uštedu energije i vašeg novca. Isto tako, Vertigo bojler je opremljen pametnim sustavom koji pamti vaše navike te sadrži “boost funkciju” kojom možete uštedjeti vrijeme jer osigurava dovoljno zagrijane vode za jedno tuširanje u minimalnih 30 minuta. 

U slučaju da u kućanstvu imate izrazito tvrdu, desaliniziranu i agresivnu vodu, Vertigo Steatite 40 l bojler je savršeno rješenje za vas. Sastoji se od dva spremnika opremljena s dva keramička grijača, zadužena za iznimno brzo zagrijavane vode, smještenih unutar čelične rukavice što sprječava njihov doticaj s vodom. Naime, čelična rukavica s grijačem ima veću površinu izmjene topline čime se uvelike smanjuje zadržavanje najvećeg neprijatelja većine domaćinstva, kamenca.

Estetika novih bojlera

Osim funkcionalnosti, Vertigo bojler i estetski je privlačan pa ga, za razliku od starih, masivnih i neuglednih bojlera nećete htjeti skrivati u ormariće ili u kut prostorije. Njegov vrhunski i jedinstveni ravni dizajn idealno će se uklopiti u vaš dnevni boravak, kupaonicu i kuhinju, bez obzira na njihovu veličinu jer se Vertigo bojler može postaviti vertikalno i horizontalno. Uz jednostavnost ugradnje odlikuje ga i ultra-slim dizajn s manje od 30 cm dubine.

Vertigo Steatite horizontalna ugradnja

 

A ljeto je idealno godišnje doba za promjenu bojlera, topla voda nije neophodna za grijanje kućanstva pa možete riskirati nekoliko sati bez tople vode dok traje ugradnja novog bojlera.

 

Provjerite ponudu Vertigo Steatite bojlerA I DODATAKA