Pametan izbor vode za ured

Veliki okršaj: Nobel Business vs. aparati s galonima vode

Uvijek čista i svježa voda u uredu...  Do toga se može i jeftino.
26.05.2017 Svijet filtera

"Pri kraju smo s vodom u uredu, a vani su već počele vrućine. Moram reći kolegama iz nabave da naruče još vode."

"Ma uzet ćemo taj aparat za vodu, ionako je besplatan… a voda ne košta puno. "

 

Je li vam ovo poznato? Ako za kompaniju kupujete vodu, sigurni smo da jeste. 

Uzeli ste aparat za vodu s galonima jer vam se činilo zgodno izbjeći sva ona kuhanja kava i čajeva u čajnoj kuhinji, a i rekli su vam da je aparat besplatan.

Ušli ste u svijet aparata za kupovnu vodu i navikli ste zaposlenike da uvijek imaju dostupnu hladnu i vruću vodu.

Ta vam je nabava vode kao i njeno plaćanje postalo nešto sasvim prirodno i normalno. Uopće se ne obazirete na račun koji vam mjesečno ispostavlja tvrtka čiji ste aparat dobili besplatno. E pa trebali bi. 

Analizirajte troškove za vodu i uštedite

Voda u galonima koju plaćate je trošak. I to bespotrebni trošak koji bi jednako pomno trebali analizirati kao i druge troškove. 

Analizirate troškove uredskog papira koji služi za račune, dopise i ponude kojim se stvara dodatna vrijednost. Analizirate vrijednost robe, dodajete maržu i ostvarujete vrijednost. 

Analizirate vrijednost usluge, računate koliko su zaposlenici vremena potrošili i koliko vam njihov rad donosi u kompaniju. 

Ipak, ne analizirate troškove za kupovinu vode u galonima koja vam ne donosi nikakvu vrijednost.

Znate li koliko trošite na vodu?
Jeste li svjesni troška koji otpada na vodu za ured? 

 

Istina, bez vode ne možemo živjeti, iako tu istu vodu izbacujemo iz organizma svakih 30 minuta do 2 sata. S druge strane, kao svjestan i odgovoran poslodavac ne želite svojim djelatnicima uskratiti osnovno ljudsko pravo, čistu i zdravu vodu za piće.

Međutim, postoji i jeftinije i bolje rješenje od aparata s galonima za koje netko od djelatnika neprestano mora naručivati nove boce i voditi brigu o istima, zamjeni, skladištenju i slično. 

Nobel Business je uređaj za pročišćavanje vode koji je sličan aparatu s galonima. Nudi vam izbor hladne i vruće vode, ali uvijek čiste i sigurne za piće. Uz to je i daleko isplativiji, jer se priključuje na vodovodnu mrežu i koristi vodu iz vodovoda. Najbolji način da vam to dokažemo su naravno brojke. 

Usporedba #1 Koliko košta litra vode? 

Uzmimo kompaniju u kojoj radi 10 osoba i da dnevno svaki od njih popije minimum litru vodu, a sigurno će i više. To je 10 litara vode dnevno
Ako kupujte galone za aparat potrošit ćete cca. 5 KM svaki dan, jer jedan galon sadrži cca. 20 litara vode (točnije 18,9 l), i njegova neka srednja cijeni na tržištu je 10 KM. Znači, pola galona odnosno 10 litara je 5 KM dnevno.  

Polugodišnji servis Nobel Businessa iznosi cca 150 KM, a radi se dva puta godišnje, što znači 300 KM. Ako to podjelimo s brojem dana u jednoj godini dobit ćemo dnevni trošak vode od 0,82 KM. Dnevni kapacitet Nobel Businessa je 120 litara/24h. 

Nobel Business donosi vam još veću uštedu ako imate kompaniju s više djelatnika. Kod povećanja broja djelatnika, trošak galona se proporcionalno povećava, a kod Nobela ostaje isti kao do sada. Recimo, za 40 litara vode dnevno za dva galona morat ćete izdvojiti 20 KM, a cijena 40 litara vode iz Nobel Businessa i dalje stoji 0,82 KM.

Zaključak: više djelatnika veća ušteda!

Usporedba #2 Koliko vremena troše zaposlenici na vodu? 

Po promjeni jedne velike boce troši se četiri minute radngo vremena zaposlenika
Naporno je mijenjati boce za vodu, treba se i odmoriti nakon zamjene

 

Je li vam poznata ona situacija kada tvrtka donese nove galone… Dostave ih na jedno mjesto u firmi, pa se onda zovu najsnažniji djelatnici, ostavljaju svoj posao i malo proćaskaju oko aparata za vodu. 

Izračunali smo i to. Zamjena jednog jedinog galona vode u prosjeku traje 4 minute. Čini vam se beznačajno? Budući da se u spomenutoj kompaniji troši pola galona dnevno za 10 djelatnika, obaveza je promijeniti galon s vodom svako drugi dan. Sukladno tome djelatnik u jednoj godini odnosno za 280 radnih dana izgubi skoro 10 radnih sati.

Uz Nobel Business štedite tih 10 radnih sati jer nitko ne mijenja galone, a o uređaju brigu vodi stručni tim Nobel servisa, dva puta godišnje. 

Pored te 4 minute za zamjenu, nitko od djelatnika ne mora više trošiti ni vrijeme na pozive i narudžbe novih galona za vodu.

 

Zaključak: Nobel Business godišnje na samo jednom galonu uštedi gotovo 10 radnih sati zaposlenika. 

 

Usporedba#3 Štednja na duge staze

Kamen po kamen palača. Ako koristite galone, doista možete nekome pomoći da izgradi palaču. A uz Nobel Business možda izgradite svoju. 

Nobel Business u startu će vas koštati cca 1.320 KM, a u 10 godina na servis za 10 djelatnika koji dnevno zajedno popiju 10 litara vode potrošit ćete 3.000 KM.

Istovremeno, aparat za vodu s galonima u startu će vas koštati 0 KM, ali ako planirate 10 godina naručivati i koristiti vodu iz galona za 10 djelatnika za to ćete izdvojiti 14.000 KM.

Tablica Nobel Business ili kupovina vode

 

Zaključak: Uz Nobel Business u 10 godina možete uštedjeti 10.204 KM.

Uz uštede koje ostvarujete možete ostvariti odlična ulaganja:

- novi dostavni Pegeout

- 15-20 novih računala

- novi Web Shop

- trošak Interneta za 10 godina


Usporedba #4 Briga za okoliš

Plastika je jeftin materijal koji sve više guši naš planet. Spaljivanje samo četiri plastične vrećice troši jednaku količinu kisika koliko je potrebno čovjeku za jedan dan. Plastika na poljima zaustavlja prolaz kisika i tlo postaje neplodno, a milijuni ptica godišnje uginu jer se guše u plastičnim vrećicama.

Kada imate mogućnost birati, birajte ne-plastično. Kupovna voda dolazi u plastičnim galonima uz plastične čaše. Sa Nobelom to nije slučaj.

 

Zaključak: Uz Nobel Business pokazujete da brinete za okoliš.


Kako radi  Nobel Business?

Nobel Business uređaj je koji će sigurno spriječiti curenje novca, a zadovoljit će sve potrebe kompanije zbog kojih ste uopće krenuli u nabavu aparata za vodu:

  • bez gužve u čajnoj kuhinji,
  • hladna i vruća voda uvijek su dostupne djelatnicima i klijentima,
  • ukusna i čista voda.

Filtriranje vode uz Nobel Business

Nobel Business ima vlastiti sustav pročišćavanja vodovodne vode te posjeduje tri rezervoara:

  • Veliki rezervoar za vodu sobne temperature 18-22°C, zapremine 8 l , s indikatorom nivoa vode.
  • Rezervoar hladne vode kapaciteta 3 l. Ekološki podobno hlađenje vode između 4-12°C  regulirano elektronskim termostatom. 
  • Rezervoar za vrelu vodu od nehrđajućeg čelika zapremine 2 l. Mogućnost zagrijavanja vode do 98°C. Automatsko isključivanje zagrijavanja kada je rezervoar prazan.

Kao što smo i spomenuli, Nobel Business uređaj je koji se mora servisirati dva puta godišnje, a pruža uvijek čistu i zdravu vodu. 

Ovo je uređaj za ljude koji su ekološko osviješteni, žele i brigu o vodi prepuštaju stručnjacima 

Postanite i vi jedan od kupaca i priključite se Nobel korisnicima u 80 gradova i općina BiH. 

Nobel je od Europskog pokreta dobio nagradu kao kompanija s najvećim doprinosom zaštiti vode i okoliša.

Nobel je proglašen Najkompanijom u oblasti filtriranja vode u 2016., kao i EKO BIZNIS partner regije za 2019. godinu.

Najbolje rješenje za ured