Filter za vodu čuva vašu perilicu

08.03.2019 Svijet filtera

Perilicu rublja uzimamo zdravo za gotovo, no kada se pokvari, tek onda primijetimo koliko nam zapravo znači. Kako bi spriječili nepotrebne kvarove, održavanje je izuzetno važno.

Možda mislite da vaša perilica samo pere vašu odjeću no ona zapravo na neki način brine i o zdravlju obitelji kao i o kućnom budžetu. Redovito se bori s tvrdokornim mrljama i čini odjeću besprijekorno čistom, te uklanja moguće alergene koji smetaju vašoj koži.

Perilica je podložna stvaranju kamenca i nalazi se u svakodnevnoj borbi s tvrdom vodom. Zbog toga je perilicu potrebno održavati u top formi, a kako bi u tome uspjeli, pripremili smo za vas nekoliko korisnih savjeta

Ispraznite džepove odjeće prije pranja

Ono što perilica ne može sama, to je provjeriti što smo zaboravili u džepovima kada odjeću stavimo na pranje.

Najčešće zaboravljani predmeti:

  • Kovanice
  • Paket žvakača
  • Ključevi
  • Upaljač
  • Slušalice

Ispraznite džepove prije nego što odjeću stavite na pranje.

Jednom kada “iskoče” iz džepa, zaboravljene stvari mogu dospjeti na mjesta kao što su filter, odvodna pumpa ili krilca u odvodu, te uzrokovati poplave i izvanredne troškove.

Dok s druge strane, veći predmeti koji ne mogu proći kroz rupe bubnja mogu oštetiti vašu odjeću.

Stoga pripazite da redovito ispraznite džepove prije pranja rublja

Tvrda voda u vašem domu?

Tvrda voda je “nevidljivi neprijatelj” zbog kojeg nastaju razni problemi kao što su:

Zašto se stvara tvrda voda u vašem domu?

Tvrda voda javlja se zbog povećane razine kalcija i magnezija. Naime, kada voda prirodno prolazi kroz zemlju, vapnenac i pijesak skupljaju razne mineraleRazina tvrdoće vode je različita ovisno o području na kojem se nalazite. Zato istražite kakvu vodu imate, jer ako kvaliteta vode prelazi određene granice, to može biti štetno za vaše zdravlje.

Očistite perilicu u četiri koraka

Kamenac je najgori neprijatelj perilice za rublje! Mislite li da je dovoljno ubaciti prašak ili sredstvo za uklanjanje kamenca, niste baš sasvim u pravu.

Vodite brigu o vašoj perilici.

I samu perilicu je potrebno oprati s vremena na vrijeme. Većina ljudi koristi jaka sredstva koja sadrže štetne sastojke, jer im se možda svidio miris ili se ta sredstva reklamiraju kao najučinkovitija. Alli postoje i jednostavni i prirodni načini za pranje perilice, kao što je primjerice pranje pomoću alkoholnog octa.

Četiri koraka za čišćenje perilice:

  1. Isperite ostatke deterdženta. Upalite perilicu na prazno i postavite je na 90 stupnjeva.
  2. U ladicu perilice ulijte dvije šalice bijelog octa. Nakon toga ponovo upalite perilicu i postavite je na 40 stupnjeva.
  3. Ladicu za deterdžent potopite u vruću vodu, a ako je još prljava možete dodati još malo octa.
  4. Na kraju upotrijebite vlažnu krpu i prebrišite vrata mašine i gumu.

Ako taj proces ponovite barem jednom na dva mjeseca, budite sigurni da će vam vaša perilica biti vrlo zahvalna.

Spriječite nastanak kamenca

Zašto bi gubili vrijeme na čišćenje perilice i dozvolili kamencu da se stvori, ako možemo spriječiti da on uopće nastane?

Možete kupovati omekšivače vode koji se dodaju prilikom svakog pranja. To mogu biti tablete, gelovi ili prašak koji imaju svojstva za omekšavanja tvrde vode i time štite rublje i perilicu od vodenog kamenca. Negativna strana tih sredstava je što su skupa i sadrže štetne sastojke.

Ako tražite jednostavno i uspješno rješenje, ugradite filter za perilicu. To je sustav dizajniran za zaštitu strojeva za pranje od kamenca. Puni se s polifosfat kristalima koji zasićuju kamenac u vodi i sprječavaju njegovu kristalizaciju. Jedan filter je dovoljan za cca 7000 litara vode (traje oko 6 mjeseci), a kada se potroši  potrebno je zamijeniti filter ili opet napuniti polifosfatom.

Filter za perilicu

Filter za perilicu (WMF)

 

Prednosti filtera za vodu:

Mislite na svoju perilicu i produljite joj životni vijek pomoću filtera za sprječavanje kamenca

 

Nobel filteri