Jeste li popili svojih osam čaša?

Zašto je filter za vodu bolja opcija od kupovanja vode?

18.01.2018 Svijet filtera

Fitness i vježbanje ovih su dana in. Kada krenete u teretanu ili započnete novu dijetu najvažniji savjet za uspješno treniranje i mršavljenje je: pijte puno vode.

Kažu da je dnevno potrebno popiti osam čaša vode kako bi naše tijelo bilo hidratizirano. Dovoljna količina vode je posebno bitna za dijabetičare, pretile osobe i oboljele od srčanih bolesti.

No, sve ove teorije padaju u vodu ako pijete onu koja je zagađena i puna klora, a posebno je važno naglasiti koliko je opasna voda iz boce.

Kakvu vodu pijete?

U posljednje vrijeme popularnost flaširane vode sve više raste, a gotovo da i nema tvrtke i ureda u koji nije postavljen galon s prirodnom izvorskom vodom.

Raste i broj proizvođača flaširane vode. Ipak, postavlja se pitanje koliko je ta voda doista zdrava.

Postoji mnogo nedostataka flaširane vode:

1. Čuvanje vode u plastičnoj boci je opasno.

Posebno je opasno čuvati vodu u plastičnoj boci na sobnoj temperaturi. Visoka temperatura plastike u vodu ispušta toksine opasne za normalnu funkciju organizma.

2. Ponovna upotreba PET boce je opasna.

Ne točite vodu u plastične boce s oznakom PET. One bi se trebale koristiti samo jednom što znači da ne biste smjeli ponovo puniti bocu nakon što jednom popijete vodu ili sok iz nje.

Ponovno korištenje PET boce može u tijelo otpustiti teške metale i kemikalije koje utječu na ravnotežu hormona.

Flaširana voda je opasna

3. Plastične boce zagađuju okoliš.

Kada jednom popijete flaširanu vodu, ostaje boca. A plastična boca je otpad. Dvije trećine plastičnih boca završi u smeću i predstavlja prijetnju okolišu.

Divni potoci i rijeke BiH nažalost se sve više pune plastičnim bocama. 

4. Voda nije uvijek prirodna i izvorska.

Postoji sve više proizvođača koji na tržište plasiraju vodu iz slavine koja je samo prošla filtriranje, a na pakiranje stavljaju fotografije planinskih izvora.

5. Flaširana voda je skupa.

Možete li si priuštiti flaširanu vodu? Kada je kupite u trgovini, za samu vodu izdvajate maksimalno 20% od ukupne cijene, dok ostatak odlazi na ambalažu, marketing i profit proizvođača i prodavača.

Litra vode je dostigla toliko visoku cijenu da je postala skuplja od mlijeka i ulja. Razlika je samo u tome što ulje i mlijeko ne teku iz svake slavine u kućanstvu.

Kako sigurno piti vodu iz slavine?

Voda iz slavine nema rok trajanja i ne onečišćuje okoliš, a na njenu kvalitetu može utjecati lokacija i ljudske aktivnosti koje mogu ugroziti kvalitetu podzemne vode.

Ako niste sigurni je li voda u vašem kućanstvu pitka,  Nobelova najsuvremenija rješenja za tretiranje vode mogu se primijeniti na bilo kojem mjestu gdje je upitna kvaliteta ulazne vode.

Voda nakon prolaska kroz uređaj postaje vrhunski čista i zdrava.

Sistem za filtriranje vode RO 5

Ovaj sistem za filtriranje vode funkcionira na principu reverzne osmoze (RO) i ugrađuje se na dovod hladne vode unutar kuhinjskog elementa te tretira vodu kroz 5 stupnjeva filtracije.

Filter RO 5 efikasno uklanja zamućenja i klor te 100% kamenca, a od 95 do 98% i teških metala. Kapacitet mu je 100 litara vrhunski čiste vode u 24 sata, a sve što je potrebno su dvije godišnje izmjene uložaka. Cijena jedne izmjene je 116 KM, što znači da bi vaš  dnevni trošak za 100 l vode dnevno bio oko 1,5 KM. 

Korištenjem filtera za vodu razliku ćete osjetiti odmah, a dugoročna dobrobit je nemjerljiva.

Kod vode nije pravilo da ono što je skuplje, bude i kvalitetnije, no potrošači ipak pretpostavljaju da je voda u boci čišća i sigurnija od vode iz slavine.

Ako se još uvijek dvoumite što odabrati, slobodno nam se obratite. 

Rado ćemo vam pomoći oko izbora najboljeg rješenja za vaših osam čaša dnevno