Spriječite suhu kožu filterima za vodu

24.01.2019 Svijet filtera

Ne znamo što je gore - hladnoća ili grijanje unutarnjih prostorija koje još više isušuju kožu. Hladniji mjeseci nikako nam ne idu u prilog u održavanju tena i zdravog izgleda kože, te joj je potrebna dodatna njega kako se ne bi skroz osušila.

Mislite li da je samo vrijeme zaslužno za lošije stanje kože, varate se. Voda igra veoma bitnu ulogu ovdje. Jeste li primijetili koliko vam ruke znaju biti suhe nakon pranja suđa ili koliko je kosa bez raznih maski i šampona oštećenija nego inače?

Kako se boriti protiv suhe kože i kose?

Jedan od razloga zašto koža gubi elastičnost i postaje manje gipka je starenje, čineći tako starije osobe podložnijima raznim kožnim bolestima poput psorijaze, dermatitisa i ekcema. Dobra vijest je da se ovi problemi mogu spriječiti i riješiti instalacijom sustava za filtriranje vode.

Uživanje u kupki bez straha od isušivanja kože

Glavni neprijatelji vaše kože:

  • Klor - jedan od najčešćih uzroka suhe kože. Koristi se kao kemikalija za dezinfekciju komunalne, no on nažalost skida prirodna ulja  koja je štite od raznih bakterija; također isušuje kosu, pogoršava bore i donosi prijevremene znakove starenja.
  • “Tvrda voda” - ova voda bogata je kalcijem, željezom, magnezijem i ostalim mineralima koji dodatno isušuju kožu. Tvrda voda također smanjuje učinkovitost sapuna i šampona, što samo pogoršava suhoću jer se javlja potreba za prekomjernim sapunanjem.

Kako riješiti taj problem?

Da bi bezbrižno uživali u kupki ili tušu koji hidratizira, a ne da isušuje vašu kožu možete instalirati omekšivač vode.

Oni u potpunosti uklanjaju ione kalcija i magnezija koji čine vodu tvrdom, a vašu kožu i kosu suhom.

Iz ponude izdvajamo Duplex omekšivač vode za mjesta gdje je omekšana voda potrebna 24 sata dnevno.

Duplex omekšivač za mjesta gdje je voda potrebna 24h

Big Blue je mehanički filter koji se postavlja na glavnu dovodnu cijev u objekt. Zbog velike filterske površine uloška, kao samih dimenzija kućišta odnosno zbog svog relativno velikog protoka postoji i opcija priključenja 2 ili više kućišta u nizu tako da se formira jedinstveni sustav namijenjen za rješavanje kompleksnijih problema.

Ovisno od instaliranog uloška Big Blue (BB) uklanja klor i druge kemijske elemente, mirise i čestice, što čini vodu čišćom i sigurnijom za korištenje
Na primjer, u prvo kućište stavite karbon filter, a u drugo sedimentni uložak 5mic. Karbon filter iz vode uklanja klor. Klor je toksičan i ima negativan efekat na ljudsko tijelo. „Klor je tako opasan“ a u mnogim zebljama je zabranjen. Suha koža i beživotna kosa se mogu pripisati vodi koja je tretirana klorom.

Big Blue
 

Filter za tuš s ručicom

Uživajte u tuširanju bez klora, bez nadraženosti sluznice očiju, ublažite respiratorne probleme, uživajte u glatkoj i nježnoj koži, mekoj i zdravoj kosi. Isparavanja vruće vode ispunjena su velikim količinama klora koji dospijeva u dišni sustav. Osim što isušuje kožu, iritira vlasište, klor loše djeluje na čvrstoću i elastičnost kose. Tuš s filterom ima uložak koji sadrži kdf filtracijsko sredstvo i filtracijski pijesak. Ovaj multimedijalni filter uložak učinkovito uklanja do 99% slobodnog klora i pretvara ga u bezopasnu sol. Osim toga smanjuje kamenac i druge kontaminante koje sadrži voda, kao što su teški metali (olovo, živa), sumporovodik i željezni oksid. 

Tuš filter

Jednom kada je filter instaliran primijetit ćete da je vaša koža manje suha, kosa čišća, mekša i puna života i bit će manje naslaga po vašem sudoperu, umivaoniku, tušu i slavinama, što znači da je gotova borba s tvrdokornim kamencom

 

Zavirite u Nobelov svijet filtera