6 najčešćih pitanja o filteru za vodu s reverznom osmozom

19.04.2019 Svijet filtera

Dosta vam je neugodnog mirisa ili okusa vode iz slavine u vašem domu, ali ne želite nastaviti kupovati vodu u bocama? Ne bi li bilo zgodno kad biste mogli dobiti čistu vodu za piće izravno iz slavine?

Sve više domaćinstava odlučuje se instalirati sustave reverzne osmoze kako bi poboljšali kvalitetu pitke vode na zgodan i isplativ način. Međutim, ako niste upoznati sa sustavima pitke vode s reverznom osmozom, vjerojatno imate pitanja.

Iz našeg iskustva donosimo vam odgovore na ona najčešća, a koja će vam možda pomoći da shvatite kako RO sustav pruža jedinstvena rješenja za uobičajene probleme s vodom u domaćinstvu.

1. Koje nečistoće iz vode uklanja filter s reverznom osmozom?

Reverzna osmoza pročišćava i najmanju količinu nečistoća vode iz slavine, tako da je sigurna za piće i kuhanje. Uklanja česta zagađenja, fluoride, bakterije, viruse, antibiotike, hormone, ali i klor i kamenac, što je čini ukusnijom za piće.

2. Je li okus filtrirane vode drugačiji?

Okus ovisi o količini rastvorenih kontaminata koji su u vodi bili prije pročišćavanja. Sistem reverzibilne osmoze uklanja nevidljive kontaminate koji maskiraju okus napitaka i omogućava da osjetite prirodan okus. Koristit ćete manje kave nego inače da biste postigli potpun okus.

Koncentrirani napitci, kao na primjer sok od naranče će imati mekši i rafiniraniji okus.

Vjerojatno ćete piti i više vode, budući da ljudi često piju koncentrirane sokove zbog lošeg okusa vode iz slavine. Sistem reverzne osmoze uklanja i naslage kamenca koji se formira na stijenkama posuda u kojima se voda zagrijava.

3. Gdje se postavlja filter za vodu?

Filter se postavlja ispod sudopera. Osim samog kućišta uz filter ide spremnik u koji može stati do 8 litara vode te mala posebna česma. Prostor dovoljan za postavljanje filtera je jedno krilo sudopera.

Uz nobel filtere pijete čistu i zdravu vodu.

4. Zašto moram imati dodatnu česmu?

Filtriranje vode na principu reverzne osmoze funkcionira doslovno kap po kap i dobivena voda ima savršenu čistoću te nema potrebe tako čistu vodu koristiti, primjerice za pranje posuđa.

5. Koliko često se vrši servis, tko ga radi i koja je cijena?

Servis aparata se vrši svakih 6 mjeseci. Uključuje izmjenu uložaka, radi ga Nobel i cijena je 116 KM. Ta cijena uključuje rad servisera te izmjenu 4 uloška prilikom svake izmjene dok se osmoza mijenja jednom godišnje i njezin trošak je također uračunat u cijenu.

6. Kako se može naručiti filter RO 5?

Filter RO 5 se može naručiti preko našeg web shopa ili na telefon 036/320-556. Poslije narudžbe će kontaktirati naš servis da se dogovori dan i vrijeme ugradnje.

SISTEM ZA FILTRIRANJE VODE RO5