Briga za čistu vodu

Kada i kako servisirati filter za vodu?

Filtriranje vode
08.03.2018 Svijet filtera

“Voda je pokretač prirode” rekao je jednom davno Leonardo da Vinci.

Voda je ono od čega se i mi sastojimo i ono bez čega ne možemo preživjeti. Danas je više nego ikad, unatoč brojnim upozorenjima ekologa, voda zagađena.

Intenzivna poljoprivreda i industrija, velike količine otpada koje stvaramo kao i svo zagađenje koje odlazi u zrak - sve se to vraća u tlo, rijeke i jezera i - u nas.

Kako bi se voda pročistila ona se u vodovodu dezinficira i to velikim količinama klora. Nekad ga je previše, nekad premalo - uglavnom ga je toliko da je štetan za zdravlje.

O vodi iz bunara da ne govorimo, ona pak predstavlja poseban izazov za pročišćivanje.

No to već sve znate jer kod kuće već filtrirate vodu ili filtere i sisteme za pročišćavanje koristite u uredu pa čak i industrijskom postrojenju.

Svaka čast! No filter za vodu koji ste uzeli ne traje vječno. On se mora mijenjati kako bi kvaliteta pročišćivanja uvijek bila ista.

Različiti filteri funkcioniraju na različite načine, ali svima treba kvalitetno održavanje. Ali kako održati filtere ispravnima, a vodu pitkom, sigurnom za tuširanje i kupanje?

Tu nastupa Nobelov tim servisera.

Prije nego vam damo konkretne vremenske rokove za servisiranje, pokušat ćemo vam približiti način rada svakog filtera kako bi razumjeli zašto je servisiranje bitno.

Kako se može pročistiti voda: metode filtriranja

Reverzna osmoza je najekonomičniji način uklanjanja neželjenih tvari iz vode. Klor, zamućenja, do 98% teških metala nestaju iz vode koristite li RO 5 sistem za filtriranje vode.

Sistem s reverznom osmozom ugrađuje se na dovod hladne vode unutar kuhinjskog elementa i tretira vodu kroz 5 stupnjeva filtracije.

  1. filter s polipropilenskom membranom odstranjuje zemlju, blato, krupniji i sitniji pijesak i druge nečistoće topive u vodi veće od 5 mikrona.
  2. filter, onaj s aktivnim ugljenom visoke kakvoće, kemijskim putem apsorbira klor i klor-fenol iz vode.
  3. filter tipa PX 01 s polipropilenskom membranom u kome se odstranjuju nečistoće veće od 1 mikrona.
  4. glavni filter čisti vodu od spojeva soli teških metala, virusa, bakterija i ostalih nečistoća većih od 0,0005 mikrona.
  5. filter, ugljično-polipropilenski, je zadnji, u njega voda ulazi dotokom reguliranim tlačnom sklopkom, a poboljšava ukus vode za piće.

RO 5 - najbolji sistem za domaćinstvo

Mehanički filteri štite slavine, kuhinjske uređaje i vaše zdravlje. Zovu se mehanički jer uklanjaju i mehaničke nečistoće odgovorne za zamućenu vodu.

Senior Plus - obavezni nivo filtriranja vode za kućnu instalaciju

Ionski omekšivači rješavaju problem tvrde vode uklanjajući iz vode soli kalcija i magnezija. Taloženjem ove soli stvaraju se naslage na slavinama, grijačima ili perilicama.

Naš Singl je standardni uređaj za omekšavanje vode koji kemijskim postupkom izdvaja iz vode gore spomenute soli pomoću kisele ionske mase (smole) koja na sebe veže molekule soli, a oslobađa natrij.

Singl ionski omekšivači automatski se podešavaju u skladu sa zahtjevom koji zavisi od tvrdoće vode na lokaciji, mogu se koristiti za najrazličitije namjene, a postavljaju se na glavnu dovodnu cijev.

Singl - najpouzdaniji uređaj za omekšavanje vode

Čišćenje vode UV zračenjem ili ultraljubičasto zračenje je metoda dezinfekcije koja na dovoljno kratkoj udaljenosti ubija mikroorganizme u vodi bez štetnih kemijskih spojeva.

Zračenje pri valnoj duljini od otprilike 254 nm probija stijenku stanice i apsorbira se u stanici, odnosno molekulama DNA i RNA te razorno djeluje na strukturu molekule, sprječavajući daljnju replikaciju stanice

UV sistemi - najučinkovitiji način uništenja virusa i bakterija

Svaka od ovih metoda ima svoj vijek trajanja - a kako ga produljiti?

Kada promijeniti uloške u filterima?

Kako bi stalno imali kvalitetnu vodu, za svoje se filtere morate brinuti:

  • možete sami održavati uređaje
  • možete pozvati naše servisere.

Preporuka je naravno da to rade ovlaštene osobe Nobel servisne službe. Kvalitetno i pravilno održavanje uređaja je svako 6 mjeseci, odnosno dva puta godišnje. To je razuman rok i ujedno je i preporuka od strane proizvođača. Svakom izmjenom filtera na uređaju Nobel daje garanciju od 6 mjeseci, odnosno do sljedeće izmjene. U tom periodu za bilo kakav probelm na uređaju možete pozvati Nobel servis i u dogovoru s njima riješiti ga. 

Prepustite drugima brigu o stvarima u kojima su profesionalci već punih 20 godina, a Vi uživajte u zdravoj i čistoj vodi. 

 

Vrijeme je za novi filter