NOBEL FILTERI PRAVI SU ZAŠTITNICI KOŽE

Tvrda voda i negativan utjecaj na kožu

27.07.2017 Svijet filtera

Kako se vaša koža osjeća nakon tuširanja? Biste li je nazvali svilenkasto glatkom i besprijekorno čistom?

Ako ste jedan od sretnika, cijenite to jer većina ljudi ipak ima problema sa suhom kožom.  U tom slučaju svakodnevno korištenje losiona i hidratantnih krema se podrazumijeva. 

Ako suhu kožu povezujete sa starosti (jer ipak ne možete imati besprijekoran ten kao u mladosti), pogađajte ponovno. 

Voda u našem domu može imati značajan utjecaj na našu kožu, a sve se svodi na to je li tvrda ili meka.

Što je to tvrda voda?

U našim očima, tvrda i meka vode izgledaju isto. Voda nije ništa luksuzno i nikad o njoj ne razmišljamo dva puta sve do kad ne odemo negdje gdje nas kod svake slavine dočeka upozorenje da voda nije za piće. Tek onda shvatimo koliko nam je prijeko potrebna.

Dakle, tvrdu vodu nećete prepoznati po čudnom izgledu. Izgleda kao obična voda, samo što u sebi ima visoke razine minerala kao što su kalcij i magnezij.  Ovo gomilanje minerala nastaje sasvim prirodno kada voda prolazi kroz vapnenac, pijesak i zemlju te sa sobom skuplja minerale sve do kad ne dođe do naših vodovoda.

Kako tvrda voda djeluje negativno na kožu?

Tvrda voda svakodnevno zadaje glavobolje (ostavlja bijele mrlje na tkanini, veš mašine , bojleri se često kvare, kućanski aparati su  prepuni kamenca…), a uz sve to može narušiti zdravlje vaše kože.

1. Tvrda voda može uzrokovati svrbež kože

Svrbež kože nakon tuširanja je prilično neugodno iskustvo. Može se pojaviti po cijelom tijelu ili na određenom dijelu tijela, ponekad popraćeno osipom i crvenilom.

Kako tvrda voda može uzrokovati svrbež? Sigurno ste nekad poslije plivanja u moru osjetili kako vam je koža suha i zategnuta. To je zbog toga što je sol iz mora ostala na vašem tijelu bez obzira na to što ste se osušili i obrisali. 

Isto to se događa i s tvrdom vodom. Koža se želi riješiti stvari (tj. minerala iz tvrde vode), na koje nije navikla, što rezultira svrbežom i crvenilom.

 2. Tvrda voda mijenja učinak proizvoda za tuširanje

Proizvodi za tuširanje imaju određeni spoj kemikalija u sebi koji nisu predodređeni da djeluju u kombinaciji s kalcijem i magnezijem. Zbog toga se gelovi za tuširanje i šamponi često neće u potpunosti razgraditi i neće biti toliko djelotvorni.

Osim toga, teško ih je isprati tvrdom vodom (iako mislimo da jesmo), pa će ostati dulje na koži. Opet će nastati svrbež i crvenilo na koži. 

3. Tvrda voda može biti uzrok aknama

 Ostaci šampona i sapuna na koži mogu začepiti pore, nadražiti kožu i stvoriti akne.

Ako se borite s aknama i ni jedan proizvod ne funkcionira, pokušajte prati lice destiliranom, tj. omekšanom vodom. Nakon pranja kose, dodatno očistite lice, vrat i leđa da vam zbog tvrde vode ne ostanu ostaci šampona. 

4. Tvrda voda isušuje kožu

Sve tvari koje su ostale na vašoj koži štete prirodnim barijerama kože što znači da koža gubi svoju prirodnu vlažnost. 

Zaustavite štetnost tvrde vode Nobel filterima za vodu

Ne brinite, odgovor ne leži u tome da se prestanete tuširati. Odgovor leži u Nobel filterima za vodu!

U prvom redu, ovdje je filter za tuš  s ručicom koji uklanja klor iz vode i pretvara ga u bezopasnu sol. Svaki filter za tuš s ručicom prodaje se zajedno s jednim uloškom te zbog svog jedinstvenog dizajna ispoljava vrlo mali pad tlaka. Njegova instalacija je brza i jednostavna - samo priključite tuš ručicu na crijevo i to je to. 

Drugi filter za tuš koristi patentirani medij za filtriranje nazvan KDF-55 ("zlatni pijesak") i aktivni ugljen. Filter je izrađen od posebnog bakra visoke čistoće i legure cinka. Učinkovito uklanja klor, olovo, neugodne mirise, krupne čestice i uravnotežuje pH vrijednost.

Uživajte u sigurnom tuširanju!

NOBEL FILTERI ZA KUPATILO