RO 5 rješenje je za čistu i pitku vodu

Nastaju li bubrežni kamenci zbog tvrde vode?

Bubrežni kamenac povezan je s tvrdom vodom
30.03.2017 Svijet filtera

Bubrezi imaju ulogu filtera u ljudskom tijelu. Glavna funkcija im je odbaciti otpadne, tj. štetne tvari i višak tekućine iz organizma.  

Baš kao i filteri za vodu.

No, kada u organizam unosimo previše štetnih tvari, nastane kamenac koji se taloži na bubregu. Kamenac je zapravo tvrda nakupina soli i minerala sakupljenih u urinu koje onemogućuju normalan rad bubrega. 

Prvi znak bubrežnog kamenca su jaki i oštri bolovi koji se mogu osjetiti u leđima i donjem dijelu trbuha uz popratnu mučninu i povraćanje.

Zbog ovih simptoma nije iznenađujuće što se bolovi izazvani bubrežnim kamencom uspoređuju s bolovima tijekom porođaja. frown

Kako nastaje bubrežni kamenac?

Među najvećim neprijateljima zdravlja bubrega su:

  • loše prehrambene navike,
  • nedovoljan dnevni unos vode,
  • loša kvaliteta vode. 

Sol i mlijeko su najčešći krivci stvaranja kamenca, a što manje vode pijete, to su veći izgledi da će se stvoriti kamenac.

Naime, bubrezi trebaju dovoljnu količinu vode kako bi mogli pravilno raditi, pa se kao prva pomoć za kamenac često preporučuje piti mnogo vode (od 2 do 3 litre dnevno). No, ne bilo kakve vode jer kao što smo rekli, veliku ulogu u stvaranju kamenca ima i kvaliteta vode koju pijete.

Tako tvrda voda prepuna kamenca, brže stvara kamenac na bubrezima. 

Logično, zar ne?

Što je tvrda voda?

Tvrda voda ostavlja za sobom kamenac i bijele mrlje

Tvrdom vodom smatra se voda s visokim sadržajem tvrdih minerala (uglavnom kalcija i magnezija) i zbog nje se stvara kamenac na bubrezima, kao i naslage kamenca na svim površinama s kojima dolazi u dodir. Na primjer, na grijačima za vodu, u cijevima, slavinama, u tuševima, kućanskim uređajima… 

Razlozi za tvrdu vodu u kućanstvu

Voda je poznata kao univerzalno otapalo jer će na putu do naših slavina otopiti sve što joj se nađe na putu.

Najčešće nečistoće koje nalazimo u vodi su atmosferski plinovi, minerali, pesticidi, nitrati i organske tvari.

Pojava pesticida u podzemnim vodama vezana je uz ruralna područja. No, nemojte misliti da zbog toga urbana područja ne pate od nekvalitetne vode. Naime za urbana područja, umjesto pesticida, veže se problem otpadnih voda, jer mnogi gradovi još uvijek nemaju riješen problem njihovog pročišćavanja. 

Uz sve to, vodu dodatno onečišćujemo procesom njezine obrade za piće jer se tada koriste klor, aluminijev sulfat i natrijev fluorid.

Koliko je klor štetan  govori činjenica (koju malo tko zna) da se klor u plinovitom stanju koristio kao bojni otrov u I. svjetskom ratu.

Dakle, ako ne želite patiti od nesnosnih bolova ili se u što kraćem vremenskom roku želite riješiti bubrežnog kamenca, trebali bi piti kvalitetnu vodu koja će pročistiti bubrege, a ne ih dodatno oštetiti!

Kako najbolje znati pijete li kvalitetnu vodu? Pa ugradnjom Nobel filtera za vodusmiley

Najbolja voda je ona koja je čista i ima formulu H20

Najbolja je voda ona pročišćena

Prema istraživanjima od strane EPA-e (United States Environmental Protection Agency), ionizirana alkalna voda i filtrirana voda su najbolje za svakoga tko je sklon bubrežnom kamencu ili za one koji žele biti zdravi.

Filtrirana voda je najbolji izbor za Vas, pa bi umjesto kupovine vode u plastičnim bocama preporučili ugradnju sustava za filtraciju vode. 

 

"Nobelov filter sam ugradio 2000-te godine. Imam četiri sina i kako koji zasniva obitelj obavezno ugrađuje RO filter.  U  mojoj  obitelji imamo 5 ugrađenih aparata. Jedan sin je otišao u Osijek i ponio je sa sobom aparat. Dugogodišnji sam zdravstveni radnik i znam mnogo o značaju vode na zdravlje, kako one dobre tako i loše. Preporučio bih Nobelov filter svima kojima je zdravlje na prvom mjestu. " - ističe jedan od tisuće zadovoljnih korisnika Nobel filtera. 

 

RO 5 sistem za filtriranje vode

RO 5 je sistem za filtriranje vode s reverznom osmozom (RO) koji se ugrađuje na dovod hladne vode unutar kuhinjskog elementa. Tretira vodu kroz 5 stupnjeva filtracije i efikasno uklanja sva zamućenja, klor, kamenac i teške metale.

RO 5 filter za vodu

Ako živite na području na kojem je kvaliteta vode pod velikim upitnikom, ne morate brinuti jer postoji i ojačani RO 5 s UV lampom koji se ugrađuje kod vlastitih vodocrpilišta gdje je bakteriološka ispravnost vode upitna. 

Isto tako postoji i RO 5 s pumpom koja osigurava optimalan radni tlak u sustavu. Ovaj sistem za filtraciju idealan je za mjesta gdje pritisak vode nije dovoljan, točnije gdje je pritisak niži od 2,45 bara.

 

Da ne bi bilo da svatko svojeg konja hvali, evo što je jedan od naših zadovoljnih korisnika izjavio.

Često sam imao napade kamenca i završavao u Hitnoj. Imam samo jedan bubreg i bilo me je strah za  zdravlje. Na preporuku svoje  doktorice, koja je već imala ugrađen filter, ugradio sam  Nobelov aparat, mada ni sam nisam bio uvjeren da je to rješenje mog problema. Već 9 godina nemam problema s kamencem. 

 

Treba li vam još veći dokaz da je RO 5 idealan aparat za pročišćavanje bubrega? smiley

 

Pročistite bubrege i zdravlje uz RO 5