Filterima zaštitite vašu obitelj od opasnosti klora iz vode

tusiranje-filter-za-vodu
28.07.2016 Svijet filtera

Iako ga na tisuće zajednica diljem svijeta dodaju svojim zalihama vode kako bi osigurale da ona bude sigurna za ljudsku potrošnju, opasnost klora po naše zdravlje trebala bi nas natjerati na pametnije postupanje.

Naime, uobičajena praksa dodavanja klora u vodu u svrhu očuvanja javnog zdravlja možda i nije toliko bezopasna kao što nam je rečeno.

Više od stotinu godina vjerujemo i oslanjamo se na klor za koji nas uvjeravaju da ubija sve patogene iz vode.

No, i taj klor koji nas štiti od loših utjecaja u vodi može imati loše posljedice po naše zdravlje.

Klor je bio hvaljen kao spasitelj od kolere i raznih drugih bolesti koje se prenose vodom.

Njegove dezinfekcijske kvalitete su omogućile zajednicama i gradovima da rastu i napreduju tako što je osiguralo da voda iz slavine stigne u domove i industriju bez opasnosti od prenošenja bolesti.

Klor i alergije

Bez obzira na to što je njegova dobrobit neprocjenjiva, budući da zahvaljujući njemu diljem zemaljske kugle imamo čistu vodu bez loših bakterija, od njega nažalost mogu biti i velike štete.

Iako se klor općenito koristi za dezinfekciju vode, on nije siguran za piće, upozoravaju sve veći broj stručnjaka.

I kod tuširanja i kupanja vrebaju opasnosti. Naime, isparavanja vruće vode ispunjena su velikim količinama klora koji dospijeva u dišni sustav.

Osim što isušuje kožu, iritira vlasište, klor loše djeluje na čvrstoću i elastičnost kose.

Jedna nedavna studija je izloženost kloru povezala s alergijama na hranu i okolinu.

Isparavanja vruće vode ispunjena su velikim količinama klora koji dospijeva u dišni sustav
Isparavanja vruće vode ispunjena su velikim količinama klora koji dospijeva u dišni sustav

Otrov pronađe put do našeg tijela

Osim toga, klor, koji je uveden u opskrbu vodom u reakciji s drugim elementima koji se prirodno pojavljuju u vodi, formira otrov trihalomethan (THM) koji na kraju pronađe put do naših tijela.

THM je povezan sa širokim rasponom ljudskih zdravstvenih tegoba koje variraju od astme i ekcema do raka mjehura i bolesti srca, oštećenja jetre i bubrega, poremećaja rada živčanog sustava, oslabljenja imunološkog sustava i raznih vrsta raka. 

Uz to, nekoliko studija umjerenu do učestalu potrošnju vode iz slavine koja sadrži klor povezuju s povećanjem stope pobačaja i tjelesnih ištećena kod rođenja.

Mnogi su gradovi, pogotovo oni “preko Bare” kao što su primjerice Las Vegas i Santa Clara počeli svoju vodu, umjesto klorom, tretirati procesom ozonizacije.

Skuplji je to proces, ali su nuspojave minimalne.

Riječ je o postupku kojim se u vodu dodaje ozon koji ubija bakterije i ostale organizme, ali utječe i na kontrolu boje, mirisa i okusa.

Filtriranje vode kao prioritet

Ako pak nemate sreće i ne živite u Nevadi, Kaliforniji ili pak nekom drugom dijelu Zemlje čije su vlasti odlučile uložiti znatna sredstva u korištenje ozona u dezinfekciji vode, postoje jednostavnija i praktičnija rješenja.

Nobel filter za tuš uklonit će više od 90% klora iz vode te do 98% nekih teških metala. Osim toga, pomoću filtera za vodu riješit ćete se i kemijskih spojeva iz vode.

Nobel filter za tuš uklonit će više od 90% klora iz vode
Nobel filter za tuš uklonit će više od 90% klora iz vode

 

Osim što će vaša voda biti pročišćena i sigurna za upotrebu, nakon tuširanja vodom bez klora vaša koža će biti pomlađena, a vaša kosa puno prirodnog sjaja.

Filtriranje vode za piće i vode za kupanje mora biti vaš prioritet, a pogotovo ako patite od bolesti kože ili kemijske osjetljivosti.

Njegova instalacija je više nego jednostavna, a velika prednost filtera je što učinkovito uklanja slobodan klor, vezani klor, olovo, hidrogen sulfid (miris pokvarenih jaja), željezo oksid (hrđavo smeđa voda) te, između ostaloga, uravnotežuje Ph vrijednost.

Filter klor pretvara u sol

Kako biste uživali u tuširanju bez klora, bez nadraženosti sluznice očiju, te kako bi ublažili respiratorne probleme istovremeno uživajući u glatkoj i nježnoj koži te mekoj i zdravoj kosi, svakako biste trebali nabaviti i Nobel filter za tuš s ručicom.

Tuš s filterom ima uložak koji sadrži kdf filtracijsko sredstvo i filtracijski pijesak.

Ovaj multimedijalni filter uložak učinkovito uklanja do 99% slobodnog klora i pretvara ga u bezopasnu sol.

Multimedijalni filter uložak učinkovito uklanja do 99% slobodnog klora i pretvara ga u bezopasnu sol
Multimedijalni filter uložak učinkovito uklanja do 99% slobodnog klora i pretvara ga u bezopasnu sol

 

Spomenimo i ekonomsku dobrobit. Filter uložak će trajati do 4 mjeseca, ovisno o količini i zasićenju vode, nakon čega se lako i jednostavno zamijeni.

Uživajte u sigurnom tuširanju bez klora.

I naravno, ako nešto trebate, slobodno nam se javite.