Jednostavno mršavljenje

Kako jednostavno smršaviti s vodom? Lako uz nekoliko trikova.

Voda za mršavljenje
24.05.2018 Svijet filtera

Majice kratkih rukava već odavno smo izvadili iz ormara. Kreće sezona sunca i sunčanja, pokazuje se više kože, a oni kilogrami viška koji su se nakupili još za vrijeme zimskih praznika nikako da odu.

Nisu se čarolijom rastopili. Niste počeli trčati kako ste planirali, niste se upisali na pilates i niste krenuli na dijetu. 

A sada i nećete, nema smisla. Čuli ste da se može smršaviti s vodom, pa se pitate kako je to moguće. 


Voda je važna za ljudsko tijelo jer… 

Bez vode nema života, iz nje se život stvorio i od nje smo stvoreni.

Voda čini 55 do 60% tijela čovjeka, omogućuje pravilnu probavu, transport hranjivih tvari i kisika do stanica. 

Voda u našem organizmu stalno nekud odlazi, a kako bi normalno funkcionirali, svakom našem kilogramu potrebno je 0,3 decilitra vode.

Možda zvuči malo, ali ako imate 70 kilograma organizam trebate opskrbiti s dvije litre vode na dan kako bi mogao normalno funkcionirati. 

Voda čini 55% ljudskog tijela

Osim toga, voda podmazuje te održava elastičnost organa i tkiva, odnosi otpadne tvari izvan organizma te regulira tjelesnu temperaturu.

Budite uvijek hidrirani jer nedostatak vode može uzrokovati glavobolju, probavne smetnje i umor. 

I nemojte čekati da vam tijelo javi da trebate nešto popiti, tad je već dehidrirano. Što češće se zaustavite kod uređaja za vodu. 


Nedovoljan unos vode 

Dvije litre vode preporučeni je unos vode za osobu koja teži 70 kilograma, no to je samo okviran izračun. 

Dnevna potreba za unosom vode ovisi o starosti, tjelesnoj masi, zdravstvenom stanju i fizičkoj aktivnosti

Osim metode računanja potrebne količine vode na temelju tjelesne mase, količina vode može se izračunati i na temelju unesenih kalorija. 

Za svakih konzumiranih 1000 kalorija potrebno je oko 1000 mililitara vode. 

Osoba koja intenzivno trenira i dnevno unosi 3500 kalorija trebala bi popiti i 3,5 litara vode.

Uz užurbani život i brojne obaveze teško je pratiti i dnevni unos vode. 

Ako često zaboravljate popiti svojih dvije litre vode, moglo bi vam se dogoditi da dobivate na težini jer tijelo zadržava ono malo vode kako bi se održavale važne funkcije. 

Treba paziti na dehidraciju.

Također, možete osjećati iscrpljenost i pad koncentracije i fokusa jer mozak čini 80% vode.

Nedostatak vode može utjecati na pojavu glavobolje i nervoze što vas može učiniti mrzovoljnim. 

Tijelo se bori te vam šalje signale da je dehidrirano, a vi to možete pročitati kao potrebu za hranom. Tako dolazi do usporavanja metabolizma jer smanjenje količine vode rezultira sporijom razgradnjom hrane. 

U ekstremnim slučajevima dehidracije otežan je rad bubrega i srca jer je i njima voda potrebna za obavljanje njihovih primarnih funkcija.

Jeste li znali da 2 čaše vode prije obroka potiču mršavljenje?

Mršavljenje s vodom nije trik već jedna od najjednostavnijih metoda kontrole apetita. 

Klinička studija tima znanstvenika s Virginia Techa pokazala je da  su osobe koje su konzumirale dvije čaše čiste vode prije svakog obroka unosile 75 do 90 kalorija manje prilikom svakog obroka.

Voda je zauzela mjesto u želucu i smanjila prostor za ostale namirnice koje su ispitanici konzumirali nakon pijenja vode.

Voda pomaže mršavljenju.

Eksperiment je trajao 12 tjedana te su ispitanici koji su pili vodu u prosjeku smršavili dva do tri kilograma više od onih koji nisu pili vodu prije obroka bez da su drastično promijenili ostale prehrambene navike.

Vrlo je važno napomenuti da je potrebno piti čistu vodu a ne druge napitke kako što su sokovi, čajevi ili kava. Čak i prirodni sokovi sadrže visoku razinu šećera te će izazvati suprotan efekt.

No, čista voda ne mora biti luksuz. Uz Nobel Silver Dispenser čista hladna i vruća voda uvijek će vam biti na dohvat ruke.

Nobel Dispenser Silver

Nobel Sliver Dispenser kompatibilan je s RO 5 sistemom za domaćinstvo. Zajedno će vam pružiti čistu vodu željene temperature.

Nobel Dispenser omogućuje korisniku u svakom trenutku po želji: vrelu, hladnu ili vodu sobne temperature. Priprema Nescaffe ili čaja traje 11 sec, a priprema soka s hladnom, čistom vodom imaju novi, neponovljiv ukus.