RJEŠENJA ZA UGODAN ŽIVOT

Zašto predvidjeti omekšivač za vodu pri izgradnji novih objekata?

20.07.2017 Svijet filtera

Život u objektima koji imaju ugrađene omekšivače ima brojne prednosti koje su na Zapadu već davno prepoznate. Posljednjih godina u Bosni i Hercegovini raste svijest o potrebi ugradnje istih. Ako na bilo koji način sudjelujete u izgradnji novih objekata ili pak birate stan za sebe ovaj blog bi vam mogao biti jako zanimljiv.  Uzrok tome su zasigurno problemi koje uzrokuje kamenac:

  • Stvaranje naslaga na grijačima za vodu,  cjevovodima, radijatorima,  slavinama.
  • Naslage u mašinama za veš i mašinama za pranje posuđa.
  • Naslage  u instalacijama za tuširanje, na pločicama i sanitarijama.

Tvrda voda je uzrokovana prisustvom rastvornih soli kalcija i magnezija. Voda je poznata kao univerzalno otapalo i do naših slavina otopit će sve što joj se nađe na putu.

Kamenac smanjuje protok vode.

Jeste li znali da kamenac smanjuje ili potpuno zaustavlja protok vode, a pritom se efektivan učinak sapuna ili deterdženata drastično smanjuje u tvrdoj vodi, dok oprano rublje postaje kruto.

Također, potrošnja struje (bojler, perilice, radijatori, itd.) drastično raste, jer su grijači ‘obloženi’ kamencem, pa slabije (sporije) griju vodu. Za kućanske aparate nužno je da voda bude što mekanija.

To možete postići  kvalitetnim omekšivačima vode.

Zamislite koliko godišnje novaca trošite na popravke kućanskih aparata koje svakodnevno koristite radi kamenca koji uzrokuje tvrda voda.

Ulaganjem u omekšivač vode u vašem stanu ili kući možete sve te novce ostaviti u novčaniku.

Kako? Kupnjom najsuvremenijih rješenja za tretiranje pitke vode.

Nobelovi omekšivači se najčešće koriste za omekšavanje vode u kućama, stanovima, apartmanima, restoranima, praonicama rublja, autopraonicama ,kafićima, itd. Zapravo, gdje god postoji problem s tvrdom vodom.

Njihova primjena je doista široka, a korist je mnogo veća od ulaganja; ne zauzimaju puno prostora, estetski ne odskaču ni u kojem pogledu, a njihova kvaliteta i učinkovitost vide se već kod prvog puštanja u rad.  Dolazi vrijeme kada će se omekšivači podrazumijevati  u svakom novom objektu, a oni koji to na vrijeme shvate bit će u velikoj prednosti. https://nobel.ba/filteri-reference/

Korist višestruko nadmašuje ulaganje.

Nudimo Vam širok asortiman najkvalitetnijih omekšivača. S Nobelovim omekšivačem nema „muka“ zvanih kamenac.

Nobelov asortiman omekšivača je velik te ćemo izdvojiti osnovne modele.

Singl - nepremostiva zapreka za kamenac

U prvom redu moramo izdvojiti Singl - standardni uređaj za omekšavanje vode koji kemijskim postupkom izdvaja iz vode soli kalcija i magnezija pomoću jako kisele ionske mase (smole), gdje se te soli vežu, a oslobađa se natrij.

Svojim načinom rada predstavlja nepremostivu prepreku za vodeni kamenac.

Singl modeli se svrstavaju u klasu najpouzdanijih uređaja za omekšavanje vode.

Singl omekšivači imaju potpuno automatski način rada s protokom i do 40 kubika vode po satu
 Automatski se podešavaju u skladu sa zahtjevom koji zavisi od tvrdoće vode na lokaciji, zahtijevanog protoka, odabira adekvatnog ciklusnog kapaciteta, same namjene omekšane vode te pozicije za ugradnju.

Singl modeli se mogu koristiti za najrazličitije namijene, bilo da je u pitanju kućno omekšavanje vode ili industrijska kemijska priprema vode. 

Postavljaju se na glavnu dovodnu cijev i imaju potpuno automatski način rada s protokom i do 40 kubika vode po satu.

Dva uređaja paralelno povezana

Osim Singla, tu je i Duplex omekšivač - za mjesta gdje je omekšana voda potrebna bez prekida 24 sata dnevno.

To su u biti dva uređaja paralelno povezana, od kojih je jedan u radu dok se drugi za to vrijeme regenerira.

Kada se radni uređaj zasiti, automatika prebacuje u radnu fazu drugi već regeneriran uređaj.

Ovakvim rasporedom postiže se da je jedan uređaj uvijek spreman za rad.

 

Duplex modeli se mogu koristiti za najrazličitije namijene, bilo da je u pitanju kućno omekšavanje vode ili industrijska kemijska priprema vode. 

Postavljaju se na glavnu dovodnu cijev i imaju potpuno automatski način rada.

Sada ste upoznati s prednostima koje omekšivači ostvaruju. Ako sudjelujete u izgradnji objekata budite brži od ostalih, iskoristite omekšivače kao konkurentsku prednost i predvidite potrebe budućih vlasnika stanova.

Ako ste s druge strane budući investitor ili budući vlasnik stana, prilikom odabira vodite računa o tome da vaša zgrada bude opremljena omekšivačem.