Digitalni termostat i zašto ga morate početi koristiti

27.04.2016 Svijet grijanja

Prosječno kućanstvo svake godine troši tisuće KM na račune za energiju, a većina tog novca obično ide na grijanje, ali i hlađenje često praznog prostora. 

Jer mnogi od nas tijekom zime ne žele doći u ledeni stan. Zato i kada nas nema kod kuće ostavljamo grijanje da radi. Isto tako, tijekom ljeta, ne želimo riskirati da doživimo toplinski šok.

Klima uređaj hladi prostor i kada nas nema kod kuće. Ili hladi cijelu kuću, a mi smo cijeli dan u radnoj sobi.

To sve znači kako vi nepotrebno trošite novac i energiju za grijanje i hlađenje vašeg doma, a digitalni termostat je uređaj koji vam može značajno pomoći racionalizirati trošenje.

To je način za smanjenje troškova, ali povećanje kvalitete vašeg života.

Mislite kako pretjerujemo?

Razmislite opet nakon što pročitate do kraja tekst:)

Kako digitalni termostat funkcionira

Osnovna karakteristika digitalnog termostata je mogućnost namještanja sustava grijanja i hlađenja u vašem domu. 

Ljeti će tako vaš digitalni termostat koordinirati klimatizaciju i držati vas svježima, a zimi uz pomoć njega možete namještati grijanje i ostati utopljeni. 

Sve to bez nepotrebnog rasipanja energije. I još više.

Najopćenitije se može reći kako digitalni termostati funkcioniraju tako da im podesimo temperaturu na nekoliko razdoblja u danu i isprogramiramo ih za cijeli tjedan.

Dodatno, termostati imaju i druge posebne funkcije koje dodatno povećavaju komfor sustava grijanja.

Primjerice, možemo im podesiti temperaturu na razdoblje od 1 do 99 dana što je idealna funkcija kada smo na godišnjem odmoru, a možemo termostat podesiti i za kraće razdoblje od 1 do 9 sati. Kako nam odgovara.

Nove generacije digitalnih termostata omogućavaju vam i da njima upravljate preko aplikacija na vašim pametnim telefonima ili tabletima.

Pa ako ćete neočekivano morati skratiti vaš godišnji odmor, ne morate brinuti kako ćete doći u ledeni dom.

Preko aplikacije samo javiti svojem termostatu da podesi temperaturu na ugodnih 21 stupanj taman prije nego dođete kući.

A ako ste mislili da je to sve - nije. 

Digitalni termostati mogu biti još pametniji te upravljati sustavom grijanja na inteligentan način, putem algoritmičkog sustava predviđanja, sukladno geografskoj lokaciji i atmosferskim prilikama.

Naime, nove generacije termostata imaju i vanjske osjetnike koji termostat izvještavaju o atmosferskim prilikama pa termostat sukladno tome prilagođava temperaturu. 

Uz to sve, digitalni termostat napravit će svaki mjesec izvještaj o mjesečnoj uštedi sustava grijanja. 

Kada vas termostat izvijesti kako ste pametnim upravljanjem sustavom grijanja uštedjeli 50-100 KM na računu, slobodno se izvedete na večeru :)

I tako će vam termostat poboljšati i društveni život. Možete li očekivati više od jednog termostata?

Možete!

Dodatna funkcionalnost koju pružaju neki digitalni termostati je povezivanje s drugim pametnim uređajima u kući. Ako ih imate.

Na primjer, ako imate pametnu bravu, ona može termostatu poslati poruku kako vas nema kod kuće kada zaključate vrata. Termostat može odmah namjestiti grijanje i hlađenje sukladno tome.

A to je dosta pametno, zar ne?

Digitalni termostati: koji uređaj kupiti

Prilikom kupnje digitalnog termostata dvije su stvari na koje trebate obratiti pažnju.

To je razina udobnosti koju želite u svojem domu, ali i razina poboljšanja energetske učinkovitosti koju želite ostvariti.

Kako smo već spomenuli, digitalni termostati postoje u raznim varijantama i s raznim funkcijama. Razmislite o svojim životnim navikama i zatim odaberite termostat koji će zadovoljiti sve vaše potrebe.

Prije kupnje upoznajte se detaljno s načinom korištenja termostata i odaberite onaj koji je jednostavan za korištenje i koji pruža pouzdanu tehničku podršku.

Odaberite tvrtku koja vam nudi cjelovitu korisničku podršku i kontakt putem e-maila, telefona, ali i live chata. 

Provjerite i garanciju uređaja i odaberite onaj koji ima garanciju dvije ili više godina.

Uživajte u novoj udobnosti grijanja uz digitalni termostat. 

I manjim računima:)

kakvo grijanje vama odgovara