6 dobrih razloga za grijanje na struju

Zima je tu! Ostanite toplo i i sigurno uz Atlantic grijanje

Zima više ne dolazi, ona je tu!
02.11.2017 Svijet grijanja

Vojska Mrtvih srušila je Zid, jedan od zastrašujućih zmajeva više ne riga vatru već led, a Jona Snowa i Daenerys Cersei je izdala i neće poslati svoju vojsku u pomoć.

Diljem sedam kraljevina, pa čak i na suncem obasjanoj utvrdi Kraljevog Grudobrana počele su padati guste velike pahulje snijega. 

Upravo je tako sredinom kolovoza, kada je diljem naše BiH pržilo sunce, završila posljednja epizoda serije Igra prijestolja.

Je li vam pored tolikog uzbuđenja tada bar malo zahladilo? Jeste li se sjetili kako ćete uskoro paliti grijanje

U dvorcima, zamcima i utvrdama sedam kraljevina ljudi preživljavaju grijući se na drva. Mi mislimo, da čak i ako ste najokorjeliji fan popularne serije - to ne biste trebali raditi u svom domu. 

Zašto? Grijanje na struju nosi toliko prednosti. Idemo ih pobrojati.

Prednosti grijanja na struju

1.  Grijanje na struju je jeftino

Grijanje na struju je jeftino i to je istina. Da, možete čuti komentare kako je to jako skupo i kako su radijatori “žderači struje”. To je točno ako koristite radijatore proizvedene prije 20 ili 30 godina ili još gore - kalorifere

Atlantic radijatori i konvektori dizajnirani su kako bi trošili malo. Uz pomoć digitalnih termostata moguće je podesiti točno željenu temperaturu. Naši kupci već godinama se griju uz Atlantic, a zadovoljni su i s dobivenim računima za električnu energiju

Ja sam prezadovoljan ovim grijanjem, a razlog za to je što je ekonomično, jednostavno za rukovanje, ne stvara veliku turbulenciju u prostoru, tako da nema mikronske prašine u vazduhu koja prouzrokuje alergiju. Pored toga meni najjeftinije grijanje za 65m2 stana.

AHMED ŠUNJA IZ GORAŽDA
Korisnik od 2009 godine

Uz to, cijena plina iz godine u godinu raste - u posljednjih 10 godina skočila je za 70 posto! Ni cijena lož ulja nije nešto niža - posljednjeg desetljeća narasla je za 85 posto, dok je cijena struje narasla za 39 posto.

2 . Grijanjem na struju ne gubite energiju 

Grijanjem na struju ne gubi se energija, plaća se točno onoliko koliko se potroši. Naime, kod drugih oblika grijanja dolazi do gubitka topline od oko 25 posto - kod električnog grijanja toga nema. 

3. Brzo zagrijavanje i automatsko podešavanje

Znate onaj grozan osjećaj kada se zimi vratite kući s posla i dočeka vas hladan dom. Ako se grijete na drva prvo se zagrijavate nošenjem cjepanica pa dva sata kućom hodate u jakni dok se vatra ne  zahukta.

Grijanje na struju brzo zagrijava prostor
Električni radijatori i konvektori brzo zagrijavaju prostor, nema zamatanja u dekicu 

S Atlantic grijanjem nema stiskanja uz dekicu. Konvektori i radijatori vrlo brzo zagrijavaju prostorije, a digitalno-elektronski termostati visoke preciznosti mogu se podesiti po volji. Svi Atlanticovi radijatori i konvektori imaju precizne termostate, dok je konvektor F129  predstavnik najnovije generacije grijanja. 

 

Uz konvektor F129 vrlo jednostvano možete programirati grijanje unutar 24 sata, ovisno o tome kakav vam je dnevni raspored.  To znači da se tijekom zime vraćate u topli dom i jedino što trebate je sjesti malo na kauč i uživati (tijekom duge zime opet pogledati sve epizode Igre prijestolja)

4. Grijanje na struju, grijanje po mjeri

Jedna od velikih prednosti Atlantic konvektora i radijatora je ta što ih možete postaviti u bilo koju prostoriju, na bilo koji zid koji ima električnu utičnicu. 

Svaki radijator i konvektor svojom snagom može zagrijati točno određeni broj kvadrata pa je vrlo lako odrediti koliko ih je potrebno za grijanje određene prostorije. 

Radijator električni štedljivi

Na primjer, ako dječja soba ima 15 kvadrata, za nju vam je dovoljan jedan radijator Tatou Intelligent snage 1500 W. No ako imate sobu od 40 kvadrata bit će vam potrebna dva Tatou Intelligent radijatora snage 2000 W.  

Uz svaki Atlantic radijator i konvektor dolazi i procjena koliki prostor se može zagrijati pa je iz izbor pravog modela poput pjesme.

5 . Grijanje na struju: lako se postavlja

Kada pomislite na postavljanje grijanja znamo da vam prvo na pamet padne razvaljena žbuka, majstori u stanu i nered. Kod grijanja na struju toga nema!

Potrebna vam je samo jedna utičnica u koju će se uključiti radijator i konvektor. I gotovi ste. 

6. Grijanje na struju, elegantno i praktično rješenje

Atlantic radijatori i konvektori su minimalističkog dizajna. Ne zauzimaju puno mjesta na zidu, nisu široki već uski i nisu povezani cijevima. 

Grijanje koje izgleda elegantno
Električno grijanje uklapa se u svaki prostor

 

Za kupaonice postoje posebno dizajnirani kupaonski radijatori koji su namijenjeni zagrijavanju prostorije, ali i sušenju ručnika. Atlantic u ponudi ima klasične ljestve, ali i radijator manjih dimenzija Tatou digital bains s dvije ručke koji odlično dođe u manjoj kupaonici ili u kuhinji. 

Još uvijek se pitate zašto izabrati Atlantic grijanje?

Jon Snow bi bio puno sretniji kada bi imao dobro grijanje  

via GIPHY

Naslovna fotografija: http://www.makinggameofthrones.com / HBO