Ljeto je najbolje vrijeme za investiranje u konvektore

Ušteda energije konvektor Atlantic
18.08.2016 Svijet grijanja

Kako vas neočekivano zahlađenje ove sezone ne bi iznenadilo, u konvektore je najbolje uložiti na vrijeme, još u ljetnim mjesecima.

Tako ćete, sasvim sigurno, uštedjeti koji novčić pri kupnji, a i na vrijeme ćete biti osigurani kako bi vam u jesenskim i zimskim danima bilo ugodno u vašem domu.

Važno je znati kako su konvektori na struju pravo rješenje za stanove, ali i kuće.

Prije svega, idealna su opcija u situacijama gdje nema instaliranog centralnog ili etažnog plinskog sustava grijanja.

Da pojasnimo, konvektori su uređaji koji rade na principu konvekcije, to jest prirodne izmjene zraka.

Zrak se, pri kontaktu s električnim grijačem, zagrijava i postaje lakši te se uzdiže, što ima za posljedicu njegovo kruženje koje omogućava brzo grijanje.

Konvektori rade na principu prirodne izmjene zraka i dealna su opcija za stanove u kojima nema plinskog sustava grijanja
Konvektori rade na principu prirodne izmjene zraka i idealni su za stanove gdje nema plinskog sustava grijanja
 

Renomirani električni konvektori Atlantic, čiji je Nobel d.o.o. generalni uvoznik, distributer i partner, rade upravo na tom principu.

Kvaliteta njihovog rada ogleda se u izuzetno osjetljivom termostatu, koji registrira promjenu temperature od 0,1OC. Termostat se nalazi u gornjem desnom kutu konvektora, i povezan je s termo sondom na dnu uređaja.

Centralni dio termostata je mikroprocesor, koji putem sonde provjerava temperaturu u prostoru svakih 40 sec., i na taj način dodatno smanjiva gubitke i doprinosi nižoj potrošnji

Isijavanje topline je točno prilagođeno potrebama i vodi se računa o dovodu topline uz izuzetno nisku potrošnju kombiniranu s dizajnom koji se uklapa u svaki prostor.

Osim uštede energije, velika prednost električnih konvektora je mogućnost održavanja stalne temperature.

Ako imate kvalitetnu izolaciju stambenog prostora, konvektori tijekom dana, održavajući stalnu temperaturu, mogu roditi i sa svega 50% kapaciteta, što bi moglo donijeti velike uštede za vaš kućni budžet.

Sve naravno ovisi o kvaliteti, odnosno proizvođaču i tipu samog konvektora. 

No, ako tražite kvalitetu, kod Nobela ste na pravom mjestu.

Tako primjerice, Altis Premium konvektor s 2u1 HD tehnologijom zagrijavanja, kao nova generacija konvektora, je siguran i jednostavan uređaj s modernim dizajnom, što ga čini savršenim za dnevni boravak, spavaću ili radnu sobu.

Osim uštede energije, velika prednost električnih konvektora je mogućnost održavanja stalne temperature
Osim uštede energije, velika prednost električnih konvektora je mogućnost održavanja stalne temperature
 

Njegova glavna karakteristike je što posjeduje digitalne kontrole i 2u1 HD tehnologiju zagrijavanja, čime postiže izvanrednu udobnost i značajne uštede energije. 

Uz brzo vrijeme zagrijavanja i automatizam protiv pregrijavanja, svakako vrijedi spomenuti i dvostruku izolaciju za veću sigurnost, jednostavno i lako instaliranje te svakako elegantan dizajn.

S druge strane, Altis Ecoboost može se pohvaliti također s HD tehnologijom zagrijavanja, ali i s opcijom Eco+boost.

Riječ je o najnovijem modelu konvektora koji kombinacijom Ecoboost funkcije i senzora prisutnosti postiže maksimalnu uštedu energije i vrhunsko grijanje prostora.

Vrlo brzo vrijeme zagrijavanja, precizni elektronski termostat, s osjetljivosti od +/- 0,10°C i digitalni LCD displej s temperaturom u stupnjevima čine ovaj uređaj idealnim za vaš privatni ili poslovni prostor.

Kombinacija Ecoboost funkcije i senzora prisutnosti postiže maksimalnu uštedu energije i vrhunsko grijanje prostora
Kombinacija Ecoboost funkcije i senzora prisutnosti postiže maksimalnu uštedu energije i vrhunsko grijanje
 

Za maksimalnu sigurnost tu su dvostruka električna izolacija, automatska zaštita protiv pregrijavanja te svakako siguran, tih i dugotrajan obloženi grijač s aluminijskim difuzorom.

Uz pametno ulaganje u konvektore, ove zime zasigurno vam neće biti hladno.

Ako trebate bilo kakvu pomoć, slobodno nam se obratite.