Rješenja za ugodan život

Suhi zrak uzrok je mnogih bolesti, stoga koristite konvektore koji ne isušuju zrak

Suhi zrak uzrok je mnogih bolesti, stoga koristite konvektore koji ne isušuju zrak
17.11.2016 Svijet grijanja

Svi želimo zimi uživati u toplini vlastitog doma, ali to ponekad nije moguće bez nekih ustupaka.

Naime, većina grijaćih tijela u našim kućanstvima prilikom zagrijavanja prostora isušuje zrak u kojem boravimo.

To nije nipošto dobro, jer suhi zrak uzrok je brojnih poteškoća, a uvelike nastaje upravo kao posljedica pretjeranog zagrijavanja prostora nekvalitetnim uređajima.

Naime, brojni radijatori rade na principu da zagrijavajući prostor smanjuju vlažnost zraka, a tu nastaju problemi.

Zrak, naime, nastoji poput spužve upiti vlagu, i to ne samo iz svih predmeta s kojima je u kontaktu, već i iz našeg tijela.

Posebno su na udaru naši dišni putevi; dolazi do sušenja grla, usnica i kože, a samim time smanjuje se obrana od štetnih mikroorganizama te se javljaju brojne upale i slabljenje organizma.

Brojni zdravstveni problemi

Još jedan veliki minus je da materijali koji zadržavaju vlagu, poput tepiha, zavjesa, namještaja i drugih tekstila, još dodatno isušuju zrak.

Osim što šteti našem dišnom sustavu, izloženost suhom i lošem zraku uzrokuje tegobe poput umora, pospanosti, razdražljivosti, nemogućnosti koncentracije, nervoze, glavobolje, itd.

Kada je koža izložena utjecaju suhog zraka ona se prekomjerno suši i dolazi do pojave svrbeži i iritacije, a nerijetko i do crvenila.

Dodatna posljedica izloženosti suhom zraku je i pojava infekcija gornjih dišnih puteva uslijed isušene sluznice koja može uzrokovati neugodu u vidu krvarenja, svrbeža, peckanja, kihanja,...

Osim što šteti dišnom sustavu, suhi zrak uzrokuje umor, pospanost, razdražljivost, nemogućnost koncentracije, nervozu, a uz to, suhi zrak može uzrokovati i žarenje u očima te iscrpljenost.

Kod isušenog zraka posebno su na udaru naši dišni putevi; dolazi do sušenja grla, usnica i kože
Kod isušenog zraka posebno su na udaru naši dišni putevi; dolazi do sušenja grla, usnica i kože

Trpe namještaj, umjetnine, parketi

Da stvar bude gora, od suhog zraka nije pošteđen ni drveni namještaj, dakle parketi, glazbala, umjetnine i ostali predmeti u našim domovima izrađeni od drva.

Upravo iz zbog ovih razloga važno koristiti uređaje za grijanje koji rade na principu da ne isušuju zrak u prostoriji.

Kako bismo se lakše nosili sa suhim zrakom u našem najintimnijem prostoru, možemo si pomoći.

Neki od tradicionalnih ‘narodnih’ metoda za sprečavanje suhog zraka u kućanstvu je stavljanje posude s vodom na radijatore, međutim to nije dovoljno za pravilno ovlaživanje životnog prostora.

Voda, naime, stoji i po nekoliko dana u tim posudama, a njezina temperatura pogoduje razvoju opasnih mikroorganizama.

Ekološki proizvod iz Francuske

Francuski inženjeri iz Atlantica stvorili su revolucionarna rješenja u vidu konvektora koji, kao visoko ekološki proizvodi, ne isušuju zrak.

U takvom ambijentu osjećate se bolje, lakše dišete, zdraviji ste, a i vaš namještaj, da može, rekao bi vam hvala.

Ostale prednosti konvektora Atlantic koji rade na struju su ušteda električne energije u odnosu na ostale uređaje za grijanje (kvarcne peći, TA peći, itd) i do 40%, mogućnost  brzog premještanja uređaja, kao i pojedinačnog postavljanja.

Ugradnja Atlanticovih konvektora je brza i jednostavna. Naime, za otprilike 12 minuta, bez cijevi i kotlovnica imat ćete spreman uređaj koji neće zauzimati mnogo prostora, a njegov učinak će biti vrhunski.

Garancija od dvije godine i postotak kvarova od 0,3% dovoljno govori da se ljudi iz Atlantica ne šale.

Atlantic konvektori, osim što ne isušuju zrak, omogućavaju znatnu uštedu električne energije
Atlantic konvektori, osim što ne isušuju zrak, omogućavaju znatnu uštedu električne energije

Konvektori za svačiji ukus

U web shopu Nobel-a, generalnog uvoznika, distributera i partnera renomiranih Atlantic sustava za grijanje za BiH, možete pronaći 4 vrhunska konvektora koji će zadovoljiti sve kriterije.

Kvaliteta njihovog rada ogleda se u izuzetno osjetljivom termostatu, koji registrira promjenu temperature od nevjerojatnih 0,1°C.

Isijavanje topline je točno prilagođeno potrebama i vodi se računa o dovodu topline uz izuzetno nisku potrošnju kombiniranu s dizajnom koji se uklapa u svaki prostor.

Na raspolaganju su konvektori F 117, Altis, Altis Ecoboost te kompaktni Nicobar za grijanje kupaonice.

Za zimu koja je pred vratima odaberite uređaje od kojih ćete dobiti maksimum, ali i ono najvažnije, zdravlje za vas i vaše najmilije.

Ugrijte se na zdrav način