Xylem je vodeća kompanija za tretiranje komunalnih, otpadnih voda, voda za stambene i poslovne objekte te za različite industrije.

Zalaže se za rješavanje problema vode kroz stvaranje inovativnih i pametnih tehnoloških rješenja, kako bi ispunili svjetske zahtjeve za vodom, otpadnim vodama i energijom.

Kompanija zapošljava oko 16 000 radnika, i djeluje na teritoriji preko 150 zemalja diljem svijeta. Kroz svoj rad nastoji razviti najbolja rješenja koja će zadovoljiti potrebe i zahtjeve svih kupaca.  

Brendovi koji su zastupljeni u Xylem-u su: Flygt, Leopold, Sanitaire, Lowara i Wedeco kao najpoznatiji. 

Dio Xylem grupacije je i Wedeco čiji je generalni zastupnik i distributer za Bosnu i Hercegovinu upravo naša kompanija, Nobel Corporation.

Wedeco je osnovan 1976. godine u Herfordu, Njemačka. Cilj kompanije bio je razviti nove tehnologije u tretmanima vode koji će biti ekološki prihvatljivi. Navedeni procesi uključivali su ultraljubičaste zrake i ozonske sisteme.

Postoji više od 250.000 instaliranih Wedeco sustava za UV dezinfekciju i oksidaciju ozona na globalnoj razini u privatnim i javnim ustanovama te u različitim industrijama.

Wedeco je 1988. godine predstavio tehnologiju ozona i od tada se širi međunarodno. Sustavi za UV dezinfekciju imaju niz primjena uključujući tretiranje vode i akvakulturu. Ozon dezinfekcijski sistemi primjenjuju se na pitkoj vodi, otpadnoj vodi, procesnoj vodi, poliranju proizvoda, izbjeljivanju, ozonizaciji/ sintezi i deodorizaciji.

Na taj način Wedeco UV sistemi ponudili su kupcima alternativu štetnim  kemikalijama koji su korišteni za dezinfekciju, poput klora, klorovog dioksida, i hipoklorita.

UV zrake su dio prirodne sunčeve svjetlosti i jako su prilagodljive. UV svjetlo se može koristiti za dezinfekciju vode, uništavanje štetnih mikroorganizama u drugim tekućinama, na površinama i u zraku. Wedeco UV sustavi pogodni su za dezinfekciju pitke vode, procesne vode, otpadne vode, slane vode, ultra čiste vode i drugih prozirnih tekućina, kao što je sirup šećera.

Ozon je jedan od najsnažnijih oksidirajućih sredstava koje je moguće industrijski proizvesti i obično se koristi za obradu vode općenito i u industrijskim primjenama. Posebna prednost ozona je to što je način na koji djeluje ekološki prihvatljiv. Štetne tvari, boje, mirisi i mikroorganizmi uništavaju se izravno oksidacijom, bez stvaranja štetnih, kloridnih nusproizvoda. Osim obrade pitke vode i otpadnih voda, Xylemovi Wedeco ozonski sustavi koriste se u postupcima izbjeljivanja, kao što je izbjeljivanje papira, kao i u drugim industrijskim procesima oksidacije.

Wedeco kao Xylem-ov brend također nudi rješenja naprednog oksidacijskog procesa (Advanced Oxidation Process  - AOP) koja su namijenjena uklanjanju raznih toksičnih spojeva i mikroskopskih onečišćenja. Xylemov Wedeco unaprijed dizajnirani AOP sustavi temelje se na tri ključne komponente - ozonu, vodikovom peroksidu i UV svjetlu koji je izazvan niskotlačnim, visokointenzivnim svjetlosnim tehnikama. Kombinirajući ove tehnologije, Xylem je u stanju zadovoljiti individualne zahtjeve korisnika.