O nama

Nobel Corporation je tvrtka u privatnom vlasništvu, osnovana 1999. godine sa sjedištem u Mostaru. Ovlašteni smo partner najkvalitetnijih svjetskih proizvođača u oblasti električnog grijanja i tretiranja vode.

Na tržištu smo prisutni s pet prodajnih programa:

 1. Atlantic konvektori i radijatori - električno grijanje na struju bez cijevi i kotlovnice, namijenjeno za stambene i poslovne prostore.
 2. Atlantic bojleri za vodu - nova generacija bojlera s dijamantim premazom i prvim bojlerom na čijem grijaču se ne skuplja kamenac.
 3. Nobel filteri i sistemi za filtriranje vode - najsuvremenija rješenja za filtriranje pitke vode od domaćinstva do industrije i tretiranja vode za različite potrebe (punionice vode, bolnice, laboratorije, pekare, proizvodnju stakla, hrane, piva, sokova, ugostiteljstvo).
 4. Sistemi za uštedu vode i energije - Ecofriend sistemi koji štede vodu i energiju pri tuširanju i osobnoj higijeni od minimum 50%.
 5. ACS Tornado - ekološka tehnologija za uklanjanje grafita, čišćenje skoro svih nečistoća sa mnogih površina. Sa istom tehnologijom se vrši i graviranje na skoro svim površinama – jedini na tržištu i zastupnici za regiju sa 8 država.

Nagrade i priznanja:

 1. Najbolja kompanija 2008" u branši malog biznisa u BiH
 2. Najmenadžer godine 2008“, također u branši
 3. Projekt „100 najvećih u BiH“, 11. mjesto na rang listi malih poduzeća u BiH - 2010 god.
 4. Srebrena libela - Banjalučki velesajam Grames-Demi 2012 god.
 5. Priznanje "Stvaratelji za stoljeća" za doprinos promociji poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi, za web portal Manager.ba 
 6. Zlatna libela - nagrada u oblasti elektro industrije - Banjalučki velesajam Grames-Demi 2016 god.
 7. "Poseban doprinos oblasti zaštite vode i okoliša" - Evropski pokret 2016
 8. Zlatna libela - nagrada u oblasti elektro industrije - Banjalučki velesajam Grames-Demi 2018 god.
 9. EKO BIZNIS partner regije za 2019. godinu
 10. Nagrada za biznis lidere održivog razvoja za 2021. godinu
 11. Zlatna libela - nagrada za inovativna rješenja u ekološkoj tehnologiji za uređaj ACS Tornado - Banjalučki velesajam Grames-Demi 2022 god.
 12. Zahvalnica USA ambasade za doprinos zaštiti okoliša za 2022. godinu
 13. Nagrada za biznis lidere održivog razvoja za 2023. godinu - od strane UNDP-a i SIDE pod pokroviteljstvom vlade Švedske

Recenzije