Šifra: 11508

Cijena 539,00 KM
Dodaj u košaricu

RO Logico aqua filter za vodu nije samo novi aparat u kuhinji, već doslovno korak u novi i lakši način života, s maksimalno mogućom sigurnosti za vodu sa slavine, i sa značajno manjim troškovima ukoliko kupujete vodu.

Ovaj filter u svakom trenutku omogućuje vrhunski čistu i zdravu vodu. Ugradnjom ovog sistema rješavate problem pitke vode za cijeli život, bez obzira o kakvom se onečišćenju radi.

Ugrađuje se na dovod hladne vode unutar kuhinjskog elementa, te tretira vodu kroz 5 stupnjeva filtracije. Efikasno uklanja zamućenja, klor, kamenac (100%), i teške metale (95-98%). Ovaj filter ima click clack uloške koje možete jednostavno i samostalno mijenjati. 

  1. Voda iz česme ulazi u sistem i prolazi kroz sedimentni filter od 5 mikrona. U ovoj fazi filtriranja sistem mehaničkim putem odstranjuje zemlju, blato, krupniji i sitniji pijesak i druge nečistoće topive u vodi veće od 20 mikrona
  2. Zatim voda prolazi kroz dva karbon filtera koji iz vode uklanjaju klor, derivate klora i neugodan miris vode.
  3. Procesom obrnute osmoze RO membrana iz vode uklanja sve molekule veličine iznad 0,0005 mikrona (klor, kamenac, teške metale, bakterije, viruse)
  4. Tretirana vode se sprema u spremniku. Otpadna voda odlazi u kanalizaciju.
  5. Voda iz spremnika prije konačne upotrebe prolazi kroz filter remineralizator, čiji je cilj ukloniti mogući miris i okus, kao i podesiti  pH vrijednost vode.

ODRŽAVANJE

Neke komponente uređaja kao što su membrana, predfilteri i postfiltri su potrošni materijali koji imaju ograničeni vijek trajanja.

Njihovo trajanje ovisit će o kvalitetu ulazne vode, potrošnji, vrsti upotrebe i specifičnim karakteristikama vode kao što su ekstremna zamućenost, visoka razina hlora, prevelika količina željeza itd.

Kako biste osigurali kvalitetu vode potrebno je redovito održavanje uređaja.

 

 

PREPORUČENO ODRŽAVANJA

Sedimentni predfilter: najmanje jednom godišnje

Karbon predfilteri: najmanje jednom godišnje

Membrana: svake 3 godine za meku vodu (tvrdoća <15ºHF)

Filter remineralizator: najmanje jednom godišnje

 

Dezinfekcija: Najmanje jednom godišnje. Svaki put  ako se voda nije trošila više od mjesec dana.

 

Povećaj fotografiju

Trebate pomoć ili imate pitanja?

+387 36 320 556

info@nobel.ba