Mehanička filtracija vode je jedna od najvažnijih vrsta pročišćavanja vode. To je proces koji ima za cilj da iz vode ukloni sve mehaničke čestice koje se nalaze u njoj. Način filtracije se bira prema vrsti i veličini čestica u vodi, a koriste se različita kućišta filtera s odgovarajućim filter ulošcima.

Međutim, mehanička filtracija sama po sebi nije dovoljna. Razlog je što ona vodu ne čisti od nekih kemijskih elemenata koji su u njoj otopljeni. Tako je voda na izvoru obično tvrda voda (puna kalcija) jer filtracija otklanja samo mehaničke nečistoće. Filtracija je važan postupak, ali rijetko je dovoljan. Jer voda ne sadrži samo mehaničku nečistoću. Zato se mehanički filteri skoro uvijek koriste u kombinaciji s drugim vrstama pročišćavanja vode.

mehanički filter za vodu

Hydra

Samoperivi filter za mehaničke nečistoće

Hydra je samoperivi mehanički filter s inovativnim rješenjima u procesu samoispiranja. Novi dizajn sustava ispiranjaomogućuje najefikasnije uklanjanje taloga iz filtera. Može se koristiti za različite namjene.

Saznaj više
mehanicki filter za vodu

Senior Plus

Obavezni nivo filtriranja vode za kućnu instalaciju

Senior Plus je mehanički filter, točnije kućište koje se može koristiti za različite najmene, od mehaničke predfiltracije za omekšivač vode, do kemijskog predtretmana za laboratorijsku uporabu. 

Saznaj više
Mehaničko filtriranje vode

Senior Plus Duplex

Senior Plus Duplex je mehanički filter koji se koristi u slučaju kad su nam potrebna dva povezana uređaja, odnosno kad nam je potreban samo jedan mehanički , a drugi neke druge vrste (ugalj, polifosfat, ...) možemo koristiti duplo kućište.  

Saznaj više
mehanicki filter za vodu

Senior Plus Triplex

Senior Plus Triplex je mehanički filter koji se koristi u slučaju kad su nam potrebna tri povezana uređaja, odnosno kad nam je potreban jedan mehanički , a druga dva neke druge vrste (ugalj, polifosfat, ...) tada možemo koristiti troduplo kućište.  

Saznaj više
Mehaničko filtriranje vode

Big Blue s manometrom

Mehaničko filtriranje vode velikog protoka

Big Blue je mehanički filter koji se postavlja na glavnu dovodnu cijev u objekt, ili kao predfilter za RO, omekšivače i UV lampe. Sprječava ulazak mehaničkih nečistoća u objekt/sistem, ovisno o propusnosti uloška. 

Saznaj više