Zašto je voda tvrda?

Voda za piće za sanitarnu i tehnološku uporabu, koja dolazi iz vodovoda ili vlastitog vodocrpilišta, može biti osobito tvrda, točnije može imati visoku koncentraciju soli kalcija i magnezija. Taloženjem, ove soli stvaraju naslage na grijačima za vodu, slavinama, perilicama, zubarskim stolicama i sl., smanjujući ili potpuno zaustavljajući protok vode. To uzrokuje značajno povećanje troškova.

Što je IONSKI OMEKŠIVAČ vode?

To je uređaj koji omogućuje omekšavanje vode u procesu ionske izmjene. Prednosti omekšane vode su konkretne i odmah vidljive:

  • U ugostiteljstvu čaše se ne trebaju brisati nakon sušenja, jer na njima nema fleka od kamenca.
  • U pekarama se ne stvara kamenac na švelovima, (cijevi oko grijača sa sitnim rupicama koje prskaju grijač i stvaraju vodenu paru koja daje potrebnu vlažnost tijestu), u protivnom proizvodnja se s vremena na vrijeme mora prekinuti i švelovi čistiti kemijskim sredstvima.
  • U kotlovnicama se ne skuplja kamenac na grijačima i izmjenjivačima.
  • Hoteli u vešerajima troše manje deterdženta za bolji efekt pranja.
  • U autopraonicama se troši mnogo manje deterdženta i povećava produktivnost, jer se vozila ne moraju brisati nakon pranja.
  • U domaćinstvima i svim objektima produljuje se vijek trajanja svih aparata koji su u dodiru sa vodom (bojleri, perilice, prskalice…). Pritom se troši manje kemijskih sredstava i vremena za čišćenje.
  • U bolnicama se smanjuju troškovi energenta i izbjegavaju problemi pri održavanju uređaja i medicinske opreme.
  • U ostalim namjenskim industrijama (laboratorije, proizvodnja stakla, proizvodnja vode piva i sokova, proizvodnja CD-ova, plastenici, welnesi, ...).

Skoro da nema oblasti u kojoj prednosti omekšane vode nisu prijeko potrebne.

Singl

Najpouzdaniji uređaj za omekšavanje vode

Singl je standardni uređaj za omekšavanje vode koji kemijskim postupkom izdvaja iz vode soli kalcija i magnezija pomoću jako kisele ionske mase (smole), gdje se te soli vežu, a oslobađa se natrij. 

Saznaj više

Duplex

Za procese gdje je omekšana voda potrebna 24h dnevno

Duplex modeli omekšivača su potrebni na mjestima gdje je u nekom procesu omekšana voda potrebna 24 sata dnevno, bez prekida. To su u stvari dva uređaja paralelno povezana.

Saznaj više

Kabinet

Kompaktan uređaj koji štedi Vaš prostor

Kabinet je vrsta omekšivača za kućne potrebe omekšavanja vode, kao i za potrebe manjih komercijalnih ili industrijskih sistema koji zahtijevaju da voda bude omekšana.

Saznaj više