Šifra: 10619

Cijena 130,00 KM
Odaberi i dodaj u košaricu

HYDRA je samoperivi mehanički filter s inovativnim rješenjima u procesu samoispiranja. Novi dizajn sustava ispiranjaomogućuje najefikasnije uklanjanje taloga iz filtera. Može se koristiti za različite namjene, od mehaničke predfiltracije za omekšivač vode, do kemijskog predtretmana za laboratorijsku upotrebu.

Savršenog je dizajna i izdvaja se po kvaliteti materijala i završnoj obradi karakterističnoj za proizvode iz Italije. Mehanička filtracija vode ovog tipa se može koristiti u nizu aplikacija za pripremu vode, kako kućnu tako i komercijalnu.
Proces čišćenja putem samoispiranja se izvodi vrlo jednostavno otvaranjem ispusnog ventila na dnu filtera, što rezultira opadanjem tlaka koji nadalje gura posebno dizajniran uložak prema dolje na dno kućišta i vraća tok vode iz vanjske na unutarnju stranu uloška, ispirajući talog koji se nakupio s vanjske strane kućišta. Talog se dalje ispušta iz donjeg ventila, koji dolazi s posebno dizajniranim lijevkom koji sprječava onečišćenje povratnim tokom.

Ulošci za Hidru dolaze s potpuno novom ravnom brtvom sa antibakteriološkom zaštitom. Hidra je dostupna sa ulazno/izlaznim metalnim navojem od 1/2'', 3/4'', 1'', 1 1/2'', 1 1/4'', i dolazi s kompletnim priborom: nosačem za zid, ključem za otvaranje, spojnicom, lijevkom, i ispusnim ventilom. Proizvedena je od najboljih i najsuvremenijih materijala, sa stalnim fokusom na inovativne tehnologije obrade i neprestanom modernizacijom kako bi se osigurala apsolutna kvaliteta proizvoda. Ureaj je certificiran po najstrožim standardima: ACS (Francuska), ANSI / NSF (USA), GOST (Rusija).

Karakteristike:

 • Max radni tlak: 8 bara
 • Minimalni radni tlak: 1,8 bara
 • Max radna temperatura: 45°C
 • Min radna temperatura: 4°C
 • Netoksični materijali, pogodni za pitku vodu
 • Glava: armirani polipropilen
 • Posuda: PET
 • Brtva: guma
 • Opruga: nehrđajući čelik
 • Navoji: mesing
 • Ispusni ventil: niklovani mesing
 • Spojnica i lijevak: ojačani polipropilen

 

Hydra dimenzije
Model Ulaz/izlaz Protok L/h Dimenzije (mm) A*B*C
Hydra RLH 1'' 1/4 8 000 415*120*107
Hydra RLH 1'' 1/2 10 000 415*120*107
Hydra RAH 1'' 1/4 8 000 415*120*107

 

 

Mehaničko filtriranje vode

Big Blue s manometrom

Mehaničko filtriranje vode velikog protoka

Big Blue je mehanički filter koji se postavlja na glavnu dovodnu cijev u objekt, ili kao predfilter za RO, omekšivače i UV lampe. Sprječava ulazak mehaničkih nečistoća u objekt/sistem, ovisno o propusnosti uloška. 

Singl

Najpouzdaniji uređaj za omekšavanje vode

Singl je standardni uređaj za omekšavanje vode koji kemijskim postupkom izdvaja iz vode soli kalcija i magnezija pomoću jako kisele ionske mase (smole), gdje se te soli vežu, a oslobađa se natrij. 

Povećaj fotografiju
Više od deset godina sam korisnik Nobel omekšivača i filtera za vodu. Sada mi je nezamislivo koristiti izvorsku vodu u kući bez omekšivača. Trošimo 30-40% manje sredstava za čišćenje, a u posuđu za prokuhavanje vode tek nakon dužeg korištenja pojavi se tanki film kamenca. O prednostima u pekarstvu ne bih govorio jer je to mala poslovna tajna.
Krešo Perutina
Pekara Dubrave - Stolac
Zadovoljni korisnici naših usluga

Trebate pomoć ili imate pitanja?

+387 36 320 556

info@nobel.ba