Konvektori

Konvektori su uređaji koji rade na principu konvekcije, prirodne izmjene zraka. Imaju zadatak da najhladniji zrak koji se nalazi 20 cm od poda "provlače" kroz svoje grijače i tako ga ugrijanog šire po prostoriji. S ovim načinom grijanja nikada vam neće biti "hladno s noga".

Zrak se pri kontaktu s električnim grijačem zagrijava i postaje lakši te se uzdiže. Ova pojava pospješuje kruženje toplog zraka što omogućava brzo i snažno zagrijavanje prostorije.

Kvaliteta njihovog rada ogleda se u izuzetno osjetljivom elektronskom termostatu, koji registrira promjenu temperature od 0,1oC. Termostat se nalazi u gornjem desnom kutu konvektora, i povezan je s termo sondom na dnu uređaja. Centralni dio termostata je mikroprocesor, koji putem sonde provjerava temperaturu u prostoru svakih 40 sec. Tako dodatno smanjuje gubitke i doprinosi nižoj potrošnji. 

Lijepo su dizajnirani i uklapaju se u sve prostore.

Modeli:

- F617

- F127

- F620

Radijatori s konvekcijom

Električni radijatori s konvekcijom su uređaji koji griju na dva načina, isijavaju toplinu cijelom površinom i koriste konvekciju (radijator + konvektor u jednom uređaju). 

Toplinsko isijavanje pruža se u pravoj liniji i omogućava izravno grijanje namještaja, pregrada ili osoba koje borave u prostoriji. Konvekcija ima zadatak da ugrije najhladniji zrak 20 cm od poda.

S mogućim programiranjem rada do 7 funkcija i ovim načinom grijanja u stanju su da uštede i do 45% energije.

Pružaju ugođaj prirodnog ugrijanog prostora slično grijanju Sunca. S ovolikom mogućom uštedom energije brzo isplate cijenu za koju ste ga kupili. Posjeduju elektronski termostat koji registrira promjenu temperature od 0,1oC . Modernog su dizajna i pristaju svim prostorima. Namijenjeni su i za zagrijavanje prostora s visokim stropovima.

Takvi se proizvodi preporučuju za dnevne sobe (tj. dnevni boravak) ili područja s visokim stropovima.

Modeli:

- Solius Digital

- Solius Digital + WiFi

- Solius Digital Neo

- Tatou PI Connecte 

Električni radijatori (ugođaj centralnog grijanja)

Osnovna karakteristika ovih radijatora je akumulacija topline i njeno isijavanje. Električni radijatori Atlantic nude se u dvije različite tehnologije grijanje. Jedna tehnologija je kombinacija dvostrukih aluminijskih ploča koje akumuliraju toplinu i šire je. Drugi način je Termofluidna tehnologija (tekućina koja provodi toplinu). 

Ovaj radijator omogućava cirkulaciju toplog fluida koji kruži te tako akumulira i isijava toplinu.

Ovi modeli nude nisku površinsku temperaturu koja omogućuje blago, homogeno širenje i dugotrajnu toplinu. Ušteda el. energije i iskoristivost akumulirane toplote su osnovne prednosti ovih modela. Idealan je izbor za one koji žele da imaju ugođaj centralnog grijanja. Namijenjen je grijanju prostora gdje ljudi konstantno i dugo borave u njemu, te su idealan izbor za poslovne prostore, ordinacije, vrtiće, škole, hotele...

Modeli:

- Agilia

- Oniris

- Galapagos

Kupaonski radijatori

Svi Atlantic uređaji bez iznimke se mogu postaviti u kupatilo ili kuhinju, jer posjeduju sve potrebne zaštite protiv vlage, isparavanja, sa zaštitama IP 24, Class II, zaštitom od pregrijavanja, prekrivanja, udara groma…

Ipak, za ove prostore Vam preporučujemo sljedeće modele, koji griju na dva načina: isijavaju toplinu cijelom površinom i koriste konvekciju (radijator + konvektor u jednom uređaju). 

Za kupatilo vam preporučujemo radijator koji je ispunjen medijem koji se naziva glikol i koji se vrlo brzo zagrijava, a sporo hladi, te cirkulira kroz sve rešetke. Predstavlja pametan izbor i dobru vrijednost za novac koji ste uložili. 

Ukoliko ne trebate grijati kupatilo koristite samo opciju za sušenje ručnika. Instalacija je vrlo jednostavna.

Modeli:

- S-Serviete 2012

- S-Serviete 2012 Digital

- S-Serviete 2012 Digital Slim

- Adelis

GENERALNI KATALOG ATLANTIC