Odgovorite na pitanje “Koji je vaš problem s vodom?”

Važno je saznati koji je vaš problem s vodom. Možda niste zadovoljni okusom, ili vam je voda zamućena, možda imate sumnju na prisustvo bakterija u vodi ili imate veliko prisustvo kamenca u vodi.

Možda imate neke zdravstvene probleme i želite piti čistu i zdravu vodu.

Za početak saznajte što je vaš problem s vodom:

  • okus
  • zamućenje
  • bakterije
  • kamenac
  • teški metali...

Mjesto ugradnje i namjena filtera za vodu?

Po mjestu ugradnje postoje:

  • kuhinjski 
  • za cijeli objekat/kuću
  • uredski
  • industrijski

Kuhinjski filteri 

Ugrađuju se ispod sudopera. Ovim filterima osiguravate čistu vodu za piće i kuhanje. Kuhinjski filetri vode imaju 4 načina ugradnje. Izbor ovisi o vašim potrebama, prostoru za ugradnju, planiranom iznosu novca za kupovinu...

Kuhinjski filteri vode za piće i kuhanje montiraju se ispod sudopera. Postoje dvije vrste: protočni i sa spremnikom vode. Filteri sa spremnikom imaju dodatnju slavinu za filtriranu vodu koja se montira na sudoperu pored glavne slavine. Protočni filteri filtriranu vodu izbacuju kroz glavnu slavinu u kuhinji.

Za neke modele je potreban Nobel servis za zamjenu i održavanje uložaka a neke modele možete i sami održavati i mijenjati uloške (Twist off). Ulošci se mijenjaju 1-2 puta godišnje. 

Vidi više

Filteri vode za cijeli objekat/kuću

Filteri vode za ciju kuću ili objekat su filteri sastavljani iz kombinacije raznih filtera. Montiraju se na glavnu dovodnu cijev. Mjesto za montažu mora biti suho i mora biti dostupna električna energija.

Ugradnjom filtera vode za cijeli objekat/kucu ostvarujemo značajne prednosti u odnosu na konzumiranje neobrađene vode. Prvenstveno, zona na kojoj se nalazi kuća nije bitna, jer je sustav filtera namijenjen za sve vrste voda, od gradske, pa do dubinskih. Ne treba zanemariti ni uštedu koja se postiže jer nećete morati cjelo vrijeme kupovati vodu u bocama, a nekoliko računa za vodu također će se smanjiti.

Korist od filtera vode za cijeli objekat nije samo u čistoći vode, nego i u zdravlju obitelji koja u njoj boravi, jer će se poslužiti uvijek sigurnom vodom. Također, neće biti prisutni neugodni okusi ili mirisi, jer obrazac filtracije uklanja i nepoželjne tvari.

Bez obzira na objekt u kojem živite ili radite, sigurni smo da svi želimo piti čistu vodu. Ugradnja filtera vode za cijeli objekat/kuću ne samo da osigurava da je voda sigurna, čista i zdrava za piće i upotrebu, već i pruža dugotrajno rješenje koje pomaže u uštedi novca, zabrinutosti i vremena.

Vidi više

Uredski filteri vode

Ovi filteri omogućuju čisti i zdravu vodu u uredima, čekaonicama, ambulantama, bolnicama, školama i svim objektima u kojima se kreću ili rade ljudi.  U svakom trenutku imat će te vodu za spravljanje toplih i hladnih napitaka.

Za ove uređaje NIJE POTREBNO KUPOVATI galone vode, jer se spaja na vodovodnu mrežu i imate na raspolaganju tvornicu vode za svoje potrebe. Ove uređaje možete kupiti ili iznajmiti.

Vidi više

 

Industrijski filteri

Industrijski filteri vode su osnovni dio procesa obrade u industriji. Voda koja se koristi u procesima proizvodnje mora biti čista i bez štetnih tvari kako ne bi utjecala na kvalitetu proizvoda ili proizvodne linije.

Industrijski filteri vode koriste se u brojnim industrijama, uključujući prehrambenu, farmaceutsku, kemijsku i elektroničku industriju. Ti filteri uklanjaju različite nečistoće u vodi poput pijeska, mulja, bakterija, virusa, kemijskih spojeva i drugih zagađivača.

Postoji nekoliko vrsta filtera vode koji se koriste u industriji. Najčešći su mehanički filteri koji uklanjaju veće nečistoće u vodi. Postoje i kemijski filteri koji koriste aktivni ugljen, sol, ionizacijske smole i druge materijale kako bi uklonili otopljenje nečistoće.

Vidi više

Odakle se Vaš objekat napaja s vodom?

Voda iz vodovodne mreže, bunara ili čatrnje ima različite fizičko-kemijske i mikrobiološke osobine. Npr. voda iz vodovodne mreže rijetko kada sadrži bakterije jer se vodovod redovno kontrolira i voda se tretira klorom.

Nerijetko voda iz vodovodne mreže ima neugodan okus i miris upravo zbog klora, ali ima i veliko prisustvo kamenca. Ostale štetne stvari ne vidite, a one su veliki problem za zdravlje.

Dok npr. kišnica koja se prikuplja u čatrnju, nema skoro nikako kamenca ali ima prisustvo bakterija. Iz tog razloga potrebno je na različite načine pristupiti filtriranju takve vode.    

Koji kapacitet filtera mi treba?

Jednostavno pitanje, koliko vam je dnevno potrebno filtrirane vode? Nije isto ako vam treba samo za piće ili i za piće, kuhanje, tuširanje, pranje rublja i posuđa...Ovisno o vašim potrebama postoje filteri koji mogu zadovoljiti svaku potrebu za vašom potrošnjom.

Želite li Vi servisirati aparat (mijenjati filtere) ili želite uslugu Nobel servisa?

Postoje filteri koje možete sami servisirati i kao i oni za koje Vam je potreban određeni alat ili neko tehničko predznanje. Ako želite biti neovisni o servisu ili mjenjati uloške kada Vi želite jednostavno poručite kod nas uloške i mi ih isporučimo brzom poštom.

Izmjena je vrlo jednostavna (twist off). Moramo napomenuti da u tom slučaju Vi snosite svu odgovornost i nemate garanciju na kvalitetu izlazne vode.

Međutim, postoje i filteri koji su složeniji i za ugradnju i za održavanje. U pravilu njih ugrađuje i servisira Nobel servis. Tada dobijate i garanciju na kvalitetu izlazne vode koju konzumirate. Ugradnja,izmjena i cijena istih ovise o vrsti filtera.

Može li mi Nobel pomoći izabrati filter?

Naravno. Naši prodajni savjetnici sa dugogodišnjim iskustvom će Vam pomoći u personaliziranom pristupu. Pozovite nas na 036/320-556 ili jednostavno popunite ovaj obrazac a mi ćemo vam poslati neobaveznu ponudu.