Šifra: 10060

1.755,00 KM 1.316,25 KM
Dodaj u košaricu

                       

OPCIJA NAJMA = 4 KM dnevno/100 lit. vode

 

Osim kupovine, nudimo i opciju najma Nobel Business aparata za vodu. Velika prednost u odnosu na aparate s galonima jeste to što nije potrebno kupovanje galona jer se aparat spaja direktno na vodovod i filtrira tu vodu. Dnevno proizvodi do 100 litara vode.

U cijenu najma uračunat je i servis koji svakih 6 mjeseci vrše naši serviseri.

U proteklih 18 godina svakodnevno razgovaramo i savjetujemo kompanije kako da uštede novac koji odlazi na kupovinu vode. Između velikog broja objekata u kojima su instalirani Nobel filteri, izdvajamo njih više od 500 u koje ulazimo duže od 15 godina na redovni servis. Fizički pokrivamo više od 80 gradova i općina BiH

Ukoliko u Vašoj kompaniji kupujete vodu, sigurno ste nekada i analizirali te troškove?

Ako niste, možda je vrijeme da to napravite, jer je kupovina vode jedan od najznačajnijih i najbespotrebnijih troškova u Vašoj kompaniji! 

 

Od sad više ne morate kupovati vodu, nego koristite svoju iz vodovodne mreže uz alat za uštedu novca za male, srednje i velike kompanije. Taj alat se zove Nobel Business.

Nobel Business je samostojeći uređaj, kombinacija RO 4 i Dispensera u jednom kućištu. Idealan za ustanove svih profila (poslovne prostore, škole, vrtiće, banke, ...).

 • Kapacitet: 100 - 120 lit/24 h
 • Ugradnja: samostojeći blizu priključka vode

Vlastitim sustavom za pročišćavanje vode za piće , imat ćete savršeno čistu vodu na dodir prsta kad god to želite. Više neće biti potrebe za kupovinom ili naručivanjem vode, prenošenjem teških boca.

Nobel Business posjeduje 3 rezervoara: 

 1. Veliki rezervoar za vodu sobne temperature 18-22°C, zapremine 8 l , s indikatorom nivoa vode.
 2. Rezervoar hladne vode kapaciteta 3 l. Ekološki podobno hlađenje vode između 4-12°C  regulirano elektronskim termostatom. 
 3. Rezervoar za vrelu vodu od nehrđajućeg čelika zapremine 2 l. Mogućnost zagrijavanja vode do 98°C. Automatsko isključivanje zagrijavanja kada je rezervoar prazan.

Željena temperatura vode jednostavno se bira pritiskom na prekidače za odabir: hladna/vrela/voda sobne temperature.

Nobel Business koristi sljedeće stupnjeve filtracije:

Predfilter - sedimentni s porama od 5 mikrona izrađen od polipropilenskih vlakana. Odstranjuje iz vode pijesak, rđu, sitne čestice, blato i sl.

Predfilter - tip 9CVCA s aktivnim ugljenom visoke kakvoće, koji kemijskim putem apsorbira klor i klor-fenol. 

Glavni filter - pod utjecajem tlaka, procesom obrnute osmoze, glavni filter čisti vodu od spojeva soli teških metala, virusa, bakterija i ostalih nečistoća većih od 0,0005 mikrona. 

Krajnji karbon-propilenski filter, koji poboljšava ukus vode za piće, prije izravnog konzumiranja.

Odstranjena nečistoća u formi tzv. prljave vode istječe iz filtera posebnim izljevom u kanalizaciju.

Tehnički podatci:

 • Težina: 28 kg
 • Napajanje: 220V/50Hz
 • Opcija: držač čaša, UV lampa
 • Dimenzije: 1050 x 400 x 320 (visina x širina x dužina)

 

Voda je trošak koji prirodnim putem izlazi za 30 – 120 minuta iz našega tijela. Za dobrobit kompanije nema drugu namjenu, osim gašenja žeđi i osvježavanja djelatnika.

Uredski papir – služi za račune, dopise, ponude i korištenjem se stvara dodatna vrijednost.

Roba – na ulaznu cijenu se uz ostale troškove dodaje marža i ostvaruje dodatna vrijednost.

Usluga – cijena rada s uračunatom dobiti za kompaniju.

Kupovna voda – proizvod koji nestane u kanalizaciji sat - dva od korištenja.

 

Postoji li ijedan drugi resurs koji brže trošite, a da nema nikakvu dodatnu vrijednost? Kupujete nešto od čega skoro nemate nikakvu korist. Ako je tako, zar nije logično da je taj trošak što manji?

 

U većini slučajeva pravna lica koja kupuju vodu ponašaju se otprilike ovako:

 • U tvrtkama s malim brojem uposlenih vlasnik ili direktor odobri da dobavljač postavi aparat za distribuciju vode na kojem stoji galon, sa sličnim razmišljanjem: „Aparat je besplatan, ne trošimo puno vode, tako da nećemo imati veliki trošak“.
 • U tvrtkama s većim brojem uposlenih, ta se dužnost najčešće povjeri tajnici, voditelju nabave ili čak skladištaru. Troškovi za vodu se rijetko analiziraju, a najviše iz razloga jer dnevni izdatak nije velik, ili odgovorna osoba ne zna za alternativu. Pored toga Internet je pun članaka o utjecaju plastike na kvalitetu vode, a osobito ako ta voda stoji duže vrijeme

Možete sve ovo zanemariti i pitati se svaki mjesec gdje Vam doslovno curi novac, ili nas možete pozvati da porazgovaramo o rješenju koje će ostvariti značajne uštede Vašoj kompaniji.

Napomena:

U slučaju da želite ugradnju u našoj režiji, prilikom kupovine u napomenu stavite da želite našu ugradnju. Nakon što zaprimimo narudžbu, pozvati ćemo Vas na kontakt telefon koji budete ostavili kako bi se dogovorili za vrijeme ugradnje.  

Duplex

Za procese gdje je omekšana voda potrebna 24h dnevno

Duplex modeli omekšivača su potrebni na mjestima gdje je u nekom procesu omekšana voda potrebna 24 sata dnevno, bez prekida. To su u stvari dva uređaja paralelno povezana.

mehanički filter za vodu

Hydra

Samoperivi filter za mehaničke nečistoće

Hydra je samoperivi mehanički filter s inovativnim rješenjima u procesu samoispiranja. Novi dizajn sustava ispiranjaomogućuje najefikasnije uklanjanje taloga iz filtera. Može se koristiti za različite namjene.

-25%
Povećaj fotografiju
Često sam imao napade kamenca i završavao u Hitnoj. Imam samo jedan bubreg i bilo me je strah za zdravlje. Na preporuku dr. Ljerke Ostojić, koja je već imala ugrađen filter, ugradio sam Nobelov aparat, mada ni sam nisam bio uvjeren da je to rješenje mog problema. Već 9 godina nemam problema s kamencem.
Darko Lovrić
Darko Lovrić
Zadovoljni korisnici naših usluga

Trebate pomoć ili imate pitanja?

+387 36 320 556

info@nobel.ba